Oltással trükköző háziorvost buktattak le

A vakcina beadását hamisan igazoló háziorvost tartóztattak le Bács-Kiskun megyében.

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy Bács-Kiskun megyei háziorvos letartóztatását, aki a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül igazolja betegei védettségét - közölte Gyugyi Csilla megyei főügyész. Az orvos ellen többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Több millió forintot foglalt le a rendőrség

Akik két oltást kaptak, azok védettségi igazolványa az uniós szabályokhoz igazodva május 1-jéig érvényben marad.

A háziorvos idén februárban a rendelőjében rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a COVID-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltás felvételét. A háziorvos - asszisztense közreműködésével - valótlanul rögzítette az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) információs rendszerében az oltások beadását.

A nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a háziorvos letartóztatását, melyre a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt volt szükség. A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

A vád szerint a háziorvos lejelentette az oltást, a vakcinát azonban nem adta be. Fotónk illusztráció, forrás: Gettty Images
A vád szerint a háziorvos lejelentette az oltást, a vakcinát azonban nem adta be. Fotónk illusztráció, forrás: Gettty Images

A Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban Jánoshalmán fogták el a doktornőt és asszisztensét. A rendőrségi honlapon azt írták: a nyomozók mindkét nő lakását és a rendelőt is átkutatták, és lefoglaltak több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök a doktornő és asszistense mellett gyanúsítottként hallgattak ki tíz pácienst is, aki anyagi ellenszolgáltatásért, oltás nélkül jutott védettségi igazoláshoz - olvasható a police.hu-n.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)