Őket veszélyeztetik az ágyi poloskák

A fővárosi panelházakban történő poloskairtások közel ötven százaléka a nyugdíjasoknál történik. Az idősek sokszor csak későn veszik észre, hogy baj van, ráadásul anyagilag sem mindig tudják megengedni maguknak, hogy irtást kérjenek.

Az ágyi poloskák utálnak bizonyos színeket - a részletekért olvassa el cikkünket!

Az idősek szenvednek a legtöbbet az ágyi poloska okozta kellemetlenségektől, hivatkozik a rovarirtók tapasztalataira a 24.hu. A fővárosi panelházakban történő poloskairtások közel ötven százaléka a nyugdíjasoknál történik, az idősek ugyanis gyakran csak akkor veszik észre, hogy baj van, ha már nagyon elfertőződött az otthonuk. Az érintettek akár több hónapon vagy éven át is együtt élhetnek az ágyi poloskákkal.

A probléma egyik fő forrása, olvasható a cikkben, hogy a legtöbb nyugdíjas egyedül él, így az irtással kapcsolatos óv- és utóintézkedések komoly megterhelést jelentenek a számukra. Főleg anyagi értelemben, egy poloskairtás ugyanis közel 30.000 - 40.000 Ft-ba is belekerülhet, ezt a váratlan kiadást pedig sokan nem tudják azonnal rendezni. A spórolás azonban amellett, hogy hosszú távon még több munkával és pénzzel jár, megnöveli afertőzéselterjedésének esélyét. Tovább rontja a helyzetet, hogy a tapasztalatok szerint a házilagos módszerek nagyon megterhelőek az idősek számára.

Az ágyi poloskák sok kellemetlenséget okozhatnak
Az ágyi poloskák sok kellemetlenséget okozhatnak

Mit tehetünk?

A szakértő azt javasolja, ha van olyan idős rokonunk, aki egyedül él, legalább félévente nézzük át az ágyát és környékét, vagy akár aludjunk is nála egy éjszakát, így időben fény derülhet a fertőzöttségre. Sokat segíthet az is, ha csökkentjük a hálószobájában lévő zsúfoltságot. Amennyiben nincs időnk a rendszeres látogatásra, kérjük meg a lakóközösséget, hogy segítsenek az ellenőrzésben.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső