Koronavírus: Hollandia bezár az omikron miatt

A lezárásokra az új variáns gyors terjedése miatt van szükség, amely már nem kezelhető csak az oltásokkal.

Karácsonyi zárlatot hirdettek Hollandiában az új variáns terjedése miatt - írta a BBC . Az országban a nem létfontosságú üzletek, iskolák, szórakozóhelyek, kocsmák, éttermek és más nyilvános helyek legalább január közepéig árva lesznek.

dsa
Parkban pihenők Amszterdamban 2021. december 18-án. Fotó: Getty Images

A vasárnap hatályba lépő új szabályokat a holland kormány és egészségügyi szakértők találkozóját követően jelentették be. Az egyre gyorsabban terjedő omikron miatt Európa-szerte vezettek be szigorú korlátozásokat. Ausztria hétfőtől szigorítja a beutazási szabályokat, Franciaországba pedig nem engedik be a briteket.

Nagy-Britanniában a hét elején tesztelt új esetek több mint 54 százalékát már az omikron variáns tette ki. London a legfertőzöttebb terület, a betegséget elkapók 80,8 százaléka omikronos koronavírusos. Pénteken az Egyesült Királyságban már harmadik napja jelentettek rekordszámú új fertőzöttet, de a szakemberek szerint a következő hetekben az omikron variáns terjedésével sorra dőlnek majd az eddigi rekordok.

A Pfizer vizsgálatai szerint a kisgyerekeknek szánt vakcinájuk két adagja nem elég hatásos, ezért a cég módosítja eredeti terveit, és a vakcina három beadott adagját teszteli csecsemőkön és óvodásokon.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: