Elfogytak az orvosok az Uzsoki sürgősségijéről

Leállt az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztálya, miután valószínűleg bérvita miatt felmondott az ott dolgozó orvosok és mentőtisztek nagy része.

Nem fogad betegeket az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztálya, miután valószínűleg bérvita miatt felmondtak az ott dolgozók - írja a Népszava. A lap szerint az intézmény ezúttal "szakember krízisre" hivatkozva kérte, hogy az országos tiszti főorvos mentesítse és jelöljön ki más intézményeket a feladatra.

Július vége óta nem fogadnak betegeket

Az intézményben a sürgősségi osztályt egy közvetítő cégen keresztül 18 vállalkozó orvos illetve mentőtiszt biztosította. Csakhogy néhány hete kiderült számukra, hogy közéjük, hasonló munkára közel kétszer annyiért toboroznak embereket. Ám amikor ezt az összeget maguknak is kérték, a kórház menedzsmentje elzárkózott kérésük elől. Erre a 18 szakember, aki egyébként másodállásban látta el ezt a munkát, felmondott és távoztak. A lap szerint közülük 3-4-en visszaléptek, ám ők nincsenek elegen ahhoz, hogy az osztály zavartalanul fogadhasson betegeket.

Valószínűleg bérvita állhat a felmondások hátterében. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images
Valószínűleg bérvita állhat a felmondások hátterében. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images

Az országos tiszti főorvos utasítása alapján az Uzsoki helyett a sürgősségi ellátásra szorulókat a Honvédkórházba, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházba Kistarcsára, illetve a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba kell vinniük a mentőknek.

A 24.hu cikke szerint a sürgősségi osztály már július vége óta nem fogad betegeket. A kórházaknak jelezniük kell az ellátási problémáikat a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felé, ahogy azt először július 6-án meg is tette Dr. Tóth Ferenc, az Uzsoki Utcai Kórház orvosigazgatója. Akkor a járvány lecsengése kapcsán indokolttá vált fertőtlenítő festés és takarítás miatt kérte július 25. és augusztus 4. között egy helyettes szolgáltató kijelölését. Augusztus 4-én ismét levélben fordult az NNK-hoz, melyben leírta, hogy a kórház SBO-ja a kialakult humánerőforrás-krízis miatt nem tudja ellátni a sürgősségi ügyeletet, előreláthatólag augusztus 30-ig.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés