Teljes térdműtétet nézhetünk végig egy videón

Nehéz eldönteni, milyen céllal készült a térdízületi műtétet megörökítő videó, de csak csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A felvételt - amely készülhetett elrettentő vagy ismeretterjesztő céllal is - egy ausztrál sebész készítette fejre erősített kamerával, tehát nagyjából azt látjuk, amit az orvos - írja az Index az Sydney Morning Herald című lapra hivatkozva.

Nem meglepő, hogy éppen egy ausztrál orvos vette fel a műtétet, egy 2011-es tanulmányból ugyanis az derül ki, hogy ebben az országban végzik el a legtöbb ilyen beavatkozást.

A Sydney Morning Herald újság szerint az ausztrálok sportszeretete lehet az oka annak, hogy ilyen gyakoriak a műtétek.

Az ízületek típusai A csontváz mozgó alkatrészei között vannak valódi ízületek, s vannak mozgékony, ám ízületnek nem nevezhető részek. Igen fürgék és hajlékonyak az ujjak, az összefogás és "derekas" munka eredményességét pedig a gerinc szemlélteti. A teljes cikketide kattintva olvashatja el! http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/izuleti_problemak/cikkek/izuletek/mitol_vagyunk_mozgekonyak/20090109105223

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)