Rák és madárinfluenza elleni új gyógyszerek - Oroszországból

Két különböző hatóanyaggal kísérleteznek orosz tudósok. Az egyik gyógyszer tüdőrák, agydaganatok és bőrrák ellen tűnik hatásosnak, a másik pedig különböző vírusok ellen veszi fel a harcot.

Már a klinikai kísérletei kezdődtek meg annak a gyógyszernek, amelyet egyelőre lizomustinként neveztek meg a publikációikban az uráli tudósok, élükön Prof. Oleg Chupakhinnal, aki a hatóanyag felfedezője.

Az Orosz Tudományos Akadémia uráli osztályának vezetője Valerij Csarusin azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi kutatási fázisban agydaganatban szenvedő betegek kapják a készítményt. Már vannak biztató eredmények a kezelés hatékonyságával kapcsolatban, mert a szverdlovszki Onkológiai Klinikán a kezelés hatására az agydaganatos betegeknél eltűntek az áttételek - közölte Csarusin.

A teszteket tehát mostantól a moszkvai onkológiai központban folytatják. Oroszországban már engedélyezték a hatóanyagot tüdőrák és a melanoma kezelésére. Az ígéretesnek látszó szer az Oroszországban és nemzetközi szinten is elismert tudós, Oleg Chupakhin nevéhez fűződik. A kémikus professzor több mint 550 tanulmányt publikált, 11 könyvet írt és 100 kémiai védjegy birtokosa.

Ezzel egy időben egy vírusellenes készítmény tesztelése is elkezdődik. A triazavirin nevű készítményt Szentpéterváron vizsgálják klinikai körülmények között. Az elképzelések szerint a szert influenza ellen is be lehetne vetni - eddig ugyanis madárinfluenza elleni kísérletekben használták. A hatóanyagot a RAN (Orosz Tudományos Akadémia) Uráli osztályának Szervi Szintézisek Egyetemén fejlesztették ki.

Az Orosz Tudományos Akadémia uráli osztályának vezetője Valerij Csarusin tájékoztatása szerint most azt tesztelik, hogy mennyire rutinszerűen és hatékonyan lehetne alkalmazni az "egyszerű" influenzafajták ellen, ha a szervezetben már szaporodnak és tüneteket okoznak az influenzavírusok.

"A triazavirint elsősorban úgy vizsgáljuk meg, hogy alkalmas-e a tömeggyártásra és alkalmazásra. Minden évben milliók betegednek meg influenzától, emiatt ennek az antivirális szernek a kidolgozása és gyártása nagy jelentőségű lehetne közegészségügyi szempontból is" - mondta Csarusin.

Forrás:
www.izvestia.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő