Megdöbbentő felfedezés az agyvérzésről!

Az Ohiói Állami Orvosi Egyetem szakemberei szerint 18 éves kor alatt százezerből 10,7 esetben fordul elő stroke, nem egyszer még az anyaméhben.

Minden négyezredik gyermeket életének első hónapjában ér agyvérzés, melynek gyakori tünete valamely végtag féloldali görcse.

Az Amerikai Szívegyesület (American Heart Association) tanulmányban is megfogalmazta álláspontját a fiatal-, gyermek- és csecsemőkorban előforduló agyvérzéssel kapcsolatban. A korai stroke nem az agyi artériák érelmeszesedésének következménye, viszont számos egyéb okból kialakulhat; sarlósejtes vérszegénység, embóliára hajlamosító szívhiba is okozhatja, valamint gyulladásos bélbetegség, autoimmunbetegség, fejsérülés, kiszáradás vagy a moyamoyának nevezett különös, az agyi verőerek folyamatos beszűkülésével járó folyamat állhat a gyerekkori stroke hátterében. A tanulmány az anyai okok között említi a korábbi terméketlenséget, chorioamnionitist (magzatburok és amnionűr-fertőzést), korai burokrepedést vagy preeclampsiát (késői terhességi magas vérnyomást).

Forrás:
www.aerzteblatt.de

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció