Hatástalan az Alzheimer-kór gyógyszere!

Egy, a növekedési hormon elválasztását serkentő gyógyszer nem lassította le emberben az Alzheimer-kór kialakulását, annak ellenére, hogy egereken végzett kísérletek alapján nagy reményeket fűztek hozzá - olvasható egy kedden megjelent tanulmányban.

Korábbi, egereken végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az inzulinszerű-növekedési-faktor-1 nevű hormon csökkentette a plakkok lerakódását az agyban. Ez a béta-amyloidnak nevezett plakk valószínűleg fontos oki tényezője az Alzheimer-kórban kialakuló memória- és viselkedészavaroknak.

A kutatók egy kísérleti gyógyszer segítségével 208, enyhe-közepesen súlyos Alzheimer-kórban szenvedő emberben serkentették a növekedési hormon termelődését, míg másik 208 páciens placebót kapott az egy évig tartó vizsgálat során. A gyógyszert kapó betegeknél nőtt a növekedési hormon szintje, amely megnövelte az inzulinszerű növekedési faktor termelését.

Azonban a gyógyszer nem tudta lelassítani a tünetek kialakulását, derült ki a Neurology folyóiratban megjelent tanulmányból. "Ez a munka azt sugallja, hogy ez nem a jó irány az Alzheimer-kór progressziójának lassításához" - nyilatkozta J.J. Sevigny, a pennsylvaniai Merck Kutatólaboratórium munkatársa, a tanulmány szerzője. "Fontos, hogy megdőlt az a mítosz, hogy a hormonok megtámadják az agyban található béta-amyloid plakkokat, valamint hogy hozzátettünk az Alzheimer-kór klinikai bizonyítékaihoz, ahogyan hatásosabb kezelések után kutatunk."

Forrás:
Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés