Fejfájás szex miatt

Az Amerikai Fejfájás Alapítvány felmérése szerint a fejfájós betegek 46 százalékánál a szex is kiváltja a kellemetlen panaszt. Olyanok is vannak azonban, akik éppen a szexuális együttlét során tudják enyhíteni fájdalmukat.

Az alapítvány honlapján található kérdőívre 182-en válaszoltak, közülük 170-en fejfájósak. A válaszadók többsége 21 év feletti nő volt. Csaknem mindenki (96 százalék) panaszkodott fejfájásról, és ugyanennyien állították, hogy szexuálisan aktívak.

Arra a kérdésre, hogy váltott-e ki már valaha a szex fejfájást 54 százalékuk válaszolt nemmel, 46 százalékuk igennel. A fájdalom rendszerint az együttlétet követően jelentkezett. Az igennel válaszolók közül 40 százalék vallotta be, hogy a fejfájás miatt csökkentette szexuális együttlétei számát, és mindössze 12 százalék számolt be orvosának a problémáról. Azonban náluk sem a szex a fejfájás egyetlen kiváltó tényezője. 42 százalékuk esetében mindössze kevesebb, mint hat alkalommal váltott ki a szex fejfájást.

Meglepő módon a résztvevők 20 százalékának tapasztalatai éppen ellentétesek. Ők úgy érzik, a szexuális együttlét enyhíti fájdalmukat, és 6 százalékban alkalmazzák is a szexet, mint gyógymódot. Továbbra sem tudni tehát pontosan, hogyan viszonyul egymáshoz a fejfájás és az intim együttlét.

Forrás:
Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés