Egyenletes arcbőr pigmentfoltok nélkül

Az EucerinÂŽ EVEN BRIGHTER termékcsalád csökkenti a hiperpigmentációt, hatékony összetételének köszönhetően regenerálja és védi a bőrt, valamint megóvja azt a korai bőröregedés ellen.

Amikor nőket kérdeztek meg arról, hogy milyen számukra az ideális arcbőr, a felmérések során ezt a választ kapták: "egyenletes". A valóságban a tökéletes arcbőrt azonban gyakran pigmentfoltok "árnyékolják be". 40 éves kor felett sok nőnél alakul ki egy vagy több hiperpigmentált bőrterület, és ez egyre inkább érinti a fiatalabb korosztályokat is. Ez abból is látszik, hogy a bőrhalványító termékek piaca gyorsuló ütemben nő világszerte. Becslések szerint a bőrhalványító termékek értékesítése 2015-re eléri a 10 milliárd dollárt. "A fiatalos, ragyogó kinézet nagymértékben függ attól, hogy mennyire egyenletes a bőr pigmentációja. Csak az egyenletes bőrszín képes optimálisan visszaverni a fényt, amitől a bőr frissnek és energiával telinek látszik. Sok nő elégedetlen magával a pigmentfoltok miatt" – mondta Dr. Kerstin Bohnsack, az Eucerin®® Tudományos Kutatási részlegének vezetője.

Miután a sötét foltok eltűnnek, már csak azt kell biztosítani, hogy megmaradjon a gyönyörű bőrszín. A hiperpigmentáció igen makacs jelenség. Valójában ez az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az esztétikai területen dolgozó bőrgyógyászok szembe találják magukat. Az Eucerin®® több mint 100 éve elkötelezte magát a különféle bőrgyógyászati igényeknek megfelelő termékek fejlesztése, a legújabb tudományos kutatások alapján történő termékfejlesztések mellett. A pigmentfoltok tényleges elhalványítására is képes termékek kifejlesztése során a Beiersdorf Bőrkutatási Központjának kutatói onnan indultak ki, ahonnan a pigmentáció ered: a melanin szintézistől. Az eddigi kutatási eredményekre alapozva folytatták a termékcsalád kifejlesztését. A hiperpigmentáció hatékony kezelésére kifejlesztett kozmetikai termékcsalád napról napra folyamatosan segít csökkenteni a hiperpigmentációt aktív hatóanyagának segítségével. Ennek eredményeként egyenletesebb bőrtónust és ragyogó arcszínt kapunk – kortól függetlenül.

Túl sok a jóból

A melanin egy olyan bőrpigment, amely a bőr színének meghatározásáért felel, és a melanocita nevű sejtekben termelődik. Ezek úgy néznek ki, mintha hosszú karú apró polipok lennének, amelyek az epidermisz alsó rétegében természetes módon védik a bőrt a káros UV-sugárzás ellen. Amikor túlzott mennyiségű melanin termelődik, különféle méretű és formájú pöttyök és barna foltok jelennek meg a bőrön. Néhányan ilyen nagyobb melanintartalmú bőrfelülettel (pl. anyajegy) születnek, néhány embernél pedig akkor alakul ki ez a probléma, amikor oxidációs reakciók miatt a melanociták túlműködnek.

"Az UV-sugárzás, a hormonok és a bőr gyulladásos folyamatai is képesek stimulálni a melanocitákat. Mindazonáltal, a természetes öregedési folyamatok is kibillenthetik a melanocitákat egyensúlyi állapotukból" – mondta Kerstin Bohnsack.

A hiperpigmentációnak azonban semmi köze a korhoz. Gyakran társul hormonális változásokkal együtt járó időszakokhoz (terhesség, menopauza), illetve sokévi fogamzásgátlótabletta-használat után is jelentkezhet. Az úgynevezett májfolt a homlokon, az arccsonton és a felső ajak fölött jelenik meg, és gyakran elhalványul, miután a hormonális egyensúly visszaáll – de nem mindig maradéktalanul.

A hiperpigmentáció egy másik típusát a gyulladásos bőrbetegségek okozzák, például a pikkelysömör, az ekcéma és a pattanások. A gyógyszerekre, égésekre, lézerkezelésre és lézeres epilálásra adott allergiás reakciók is pigmentációs rendellenességekhez vezethetnek.

A pigmentáció leggyakoribb fajtái napfoltok (lentigines solares) és öregségi foltok (letigines seniles) formájában jelentkeznek. Ezeket az éles kontúrú, akár 1 centiméter nagyságú barna foltokat a túlzott UV-sugárzás okozza, így elsősorban azokon a bőrfelületeken jelennek meg, amelyek leginkább ki vannak téve a napfénynek, azaz a kézfejen, a dekoltázson és az alkaron.

A megoldás a probléma eredeténél keresendő

Az új termékcsalád ott hat, ahol a probléma eredete található - vagyis azon a helyen, ahol fellép a melaninszintézis. Ezeket a termékeket úgy fejlesztették ki, hogy megakadályozzák a "túlzott melanin" termelődést, és folyamatosan segítsenek elhalványítani a pigmentfoltokat. A formula egy lépéssel tovább is megy: stimulálja a bőr regenerálódását, valamint védi és táplálja is azt, ezáltal pedig segít megelőzni a bőr korai öregedését. A 30-as fényvédő faktorú, magas UVA és UVB védelemmel ellátott nappali krém hatékonyan szűri ki a nap káros sugarait, és védelmet nyújt az új pigmentációs foltok kialakulásával szemben. A hidratáló éjszakai krém hatékonyan tünteti el és szabályozza a hiperpigmentációt (pl. szeplők, májfoltok, öregségi foltok). Formulája táplálja a bőrt, segíti az UV-sugárzás okozta DNS-károsodás regenerálódását az éjszaka folyamán. A termékek terhesség és szoptatás alatt is használhatók.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)