Influenza - milyen tünetek különböztetik meg a náthától? (x)

Az influenzát könnyen össze lehet téveszteni az egyszerű náthával vagy egyéb vírusos eredetű felső légúti betegséggel.

influenza

Az influenza tünetei 1-3 nappal a vírussal való találkozás után jelentkeznek.

A leggyakrabban jelentkező panaszok:

  • láz (általában magas)
  • fejfájás, szemgolyók fájdalma
  • izomfájdalmak
  • hidegrázás
  • fáradékonyság
  • száraz köhögés
  • nátha, főleg gyermekeknél
  • gyomorpanaszok, pl. émelygés, hasmenés vagy hányás. Szintén gyakrabban fordul elő gyermekeknél.
  • hagyományos kezeléssel az influenza tüneteit enyhítjük. Orrcseppekkel a duzzadást és a bő orrfolyást, köhögéscsillapítókkal a köhögést, láz és fájdalomcsillapítókkal a többi tünetet.

influenza

Az elnyomott tünetek gyakran maradványbetegségként térnek vissza. Influenza után jelentkezhet elhúzódó száraz köhögés, fejfájás, fájdalmas, érzékeny ízületek.

Ha bujkál bennünk a betegség a kulcsszó: Oscillococcinum az első tünetektől kezdve! Amikor érezzük a bágyadtságot, izomfájdalmat, torokkaparást, náthát, fejfájást, vagy az influenza bármelyik tünetét, amilyen gyorsan csak lehet, kezdjünk el szedni Oscillococcinumot. (első napon 6 óránként, második nap 2 tubus, harmadik nap 1 tubus). Az Oscillococcinum-ot idősek, várandósok és kisgyermekek is szedhetik. 1942 óta használják a világon influenza-szerű tünetek kezelésére, és hatását tudományos vizsgálatok igazolják . Heti 1 tubus Oscillococcinum javasolt járványos időszakban .

A homeopátiás orvosi gyakorlatban téli időszakban ajánlják az Echinacea növényből készült homeopátiás gyógyszert is. Ha már kialakultak az egyéni tünetek, akkor az Oscillococcinumot egészítsük ki a panaszok alapján megfelelően választott homeopátiás gyógyszerekkel.

A náthás, meghűléses, influenza-szerű betegségek általában otthon is jól gyógyíthatók, de ha a magunk által választott szerekkel pár napon belül nem érünk el javulást, feltétlen kérjünk homeopátiás vagy hagyományos orvosi segítséget!

influenza

Töltse le a Springmed kiadó ingyenes e-könyvét a téli betegségek kezeléséről.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: