Koronavírus: megugrott a hazai internetforgalom

Az átlagosnál jóval nagyobb mértékű internet- és telefonhasználatot mérnek a magyarországi szolgáltatók, mióta a koronavírus-járvány miatt megnövekedett az otthon dolgozók és tanulók száma.

Meghosszabbította a kormány a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedéseket. Részletek itt.

Megsokszorozódott a sávszélesség-bővítés iránti érdeklődés, több vállalat élt már ezzel a lehetőséggel az otthoni munka támogatásához - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában. A lap által megkérdezett cégek jelezték, hogy felkészítették hálózataikat a megnövekedett forgalomra, folyamatosan vizsgálják, szükséges-e a kapacitásnövelés, indokolt esetben pedig lépni fognak, hogy ki tudják szolgálni a felhasználók igényeit.

A járvány ideje alatt megnövekedett az internet- és mobilforgalom
A járvány ideje alatt megnövekedett az internet- és mobilforgalom

A Telenor arról tájékoztatott, hogy hálózatukon a napi teljes adatforgalom átlagosan mintegy harminc százalékkal nőtt. A bővülés már a reggeli óráktól jelentkezik a fel- és letöltésben egyaránt. A hangforgalom az első időszakban megugrott, majd némileg mérséklődött. Hasonló adatokról számolt be a Telekom is: 25-30 százalékkal növekedett a mobil-adatforgalom, a mobilhangforgalom pedig még ennél is nagyobb mértékben, ott 35 százalékos ugrást regisztráltak. A vezetékes telefonálás forgalmában némi időeltolódással jelentkezett az emelkedés, ám annál nagyobb mértékben: majdnem duplaannyit telefonáltak asztali készülékről az ügyfelek az elmúlt időszakban, mint a járvány előtt. A Vodafone Magyarország a forgalomnövekedés mértékéről nem közölt adatokat.

A társaságok ajándék mobilnetkerettel támogatják ügyfeleiket, továbbá ingyenes, a digitális oktatást és az otthon töltött idő értékesebbé tételét segítő anyagokkal. Az üzleti infokommunikációs szolgáltató Invitech, amelynek ügyfélkörébe kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok tartoznak, leginkább a táv- és csoportmunkához szükséges eszközök és megoldások iránt tapasztalt igénynövekedést. A sávszélesség-bővítés iránti érdeklődés megháromszorozódott egy átlagos hónaphoz képest.

Egyszemélyes karantén egy lakatlan szigeten: így él a Tisza-tó videósa. Olvassa el az nlc.hu cikkét ide kattintva.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció