"Fél kiló fogyásnak is tudok örülni"

Nincs annál szomorúbb, mint amikor valaki kétségbeesetten kapaszkodik a fiatalság látszatába - vallja a Király-testvérek édesanyja, Király Gabi. A stylistként dolgozó nő szerint minden életkorban lehet csinosan és ízlésesen öltözni.

Király Gabit manapság leginkább úgy emlegetik, hogy ő a Király-testvérek, Linda és Viktor édesanyja. Ez a fajta ismertség azonban nem halványítja el, hogy Gabi az öltözködéskultúra világában "saját jogon" is megalapozta a nevét.

Ha valaki mégsem tudja, ki ő, nem műveltségbeli hiányosságról van szó, hiszen stylistként, stílustanácsadóként mindig is a háttérben maradt. Ez az oka, hogy ő maga sosem volt olyan ismert, mint azok az előadók, akiknek a megjelenésért felelt, többek között a Nagy duettben, a Sztárban sztár műsoraiban, de jó pár magazin divatrovata is az ő ízlésvilágát tükrözi. Stílustanácsadóként könnyű a fiatalságot megőrizni, gondolhatnánk, de ha eltöltünk a társaságában egy órát, megértjük, hogy nem egyszerűen külsőségekről van szó.

Ötven-, hatvan- és hetvenévesen is adjunk a megjelenésre

"Én azt vallom, hogy élethosszig fiatalnak maradni elsősorban genetika kérdése. Ez alatt nem csupán a szerencsés kötőszöveti adottságokat értem, hanem a rugalmas gondolkodást, nyitottságot is. Hiszen ha ezeket nem hozzuk magunkkal a génjeinkben, nem ezt látjuk a szüleinktől, mi másból eredne a szándék, hogy ötven-, hatvan-, hetvenévesen is adjunk a megjelenésünkre" - mondja Gabi.

Életérzésünk rákfenéje a lelki kiégettség Bár a lelki kiégettség jelensége egyidős az emberiséggel, kétségtelen, hogy napjainkra népbetegséggé vált. Olyan betegséggé, mely megfoszt bennünket az öröm érzésétől, kettétöri karrierünket, súlyosan rontja életminőségünket. Kattintson as részletekért!

Hozzátette: valóban szerencsés helyzetben van, hiszen a munka révén még ma is sokszor megfordul előadóművészek és fiatalok között, akik igazán adnak a trendekre. "Ha lemaradnék, nem lennék benne a divat fő sodrában, aligha tudnék sokak megelégedésére dolgozni. De azért zárójelben megjegyzem, hogy a huszonévesek között is akad, aki már most öreg, hiába húzom rá az utolsó divat szerint holmikat. A belső kisugárzást sajnos nem tudom megváltoztatni, de egy kicsit megerősíteni az önbizalmat talán mégis" - hangsúlyozta.

Király Gabi életének is volt olyan szakasza, amikor nem az öltözködésé volt a főszerep. "Amikor a három gyermekem született - Linda, majd alig egy évvel később az ikrek, Viktor és Ben -, nekem is akadt más gondom, mint kitalálni magamat. Akkoriban szoktam rá a kényelmes viseletekre, amit a mai napig szeretek. De azokban az években is nő voltam, nem csak anya. Ez is fejben dőlt el, mint az is, hogy sosem gondolok öregasszonyként, idős hölgyként magamra. Ha kimondom, 61 éves vagyok, olyan, mintha nem is rólam lenne szó. Sosem gondoltam, hogy titkolnom kellene a koromat, bár a harmincadik szülinapomon, már három gyerekes anyaként eléggé meg voltam illetődve. Ma már csak nevetek az akkori félelmemen" - emlékezett vissza.

A gyerek is fiatalon tarthatja a szülőt

Alaptézis, hogy a gyerekek, még ha felnőttek is, fiatalon tartják a szülőket. Ezt Király Gabi is így látja. "A gyerekeim világlátása, örömeik, sikereik, gondjaik révén bevonódok az életükbe. De arra tudatosan figyelek, hogy ne telepedjek rájuk. Meghallgatom, segítem őket a tanácsaimmal, ha kérik. Sőt a barátaikat is. Empatikus embernek tartom magam, és ezt ők is érzik. Jó, hogy Linda és Viktor itt vannak, de sosem kesergek, hogy Bent ritkábban látom, mert külföldön él a családjával. Az ő révén már nagymama vagyok. Nagyi, a szó minden érzelmi vonatkozásában" - magyarázta.

A másik két gyerekemét sem tartaná vissza, ha úgy éreznék, a karrier miatt távolabbra mennének. "A férjem is, én is imádjuk, hogy napi kapcsolatban lehetünk, de sosem kérnénk, hogy maradjanak a közelünkben. Ráadásul az apjuk a menedzserük, az ő számára már csak hivatalból is az az első, hogy jól fusson a szekér. A fellépésekre én segítek nekik kitalálni a megjelenésüket, jó érzés, hogy elfogadják a javaslataimat" - mondta el Király Gabi.

Király Gabi szerint minden életkorban lehet csinosan és ízlésesen öltözni
Király Gabi szerint minden életkorban lehet csinosan és ízlésesen öltözni

Vallja, hogy az idős korra nem kell tudatosan készülni, mert szerencsés esetben fejben is megtörténnek a szükséges változások. "Ha nem, az baj. Nincs annál szomorúbb, mint amikor valaki kétségbeesetten kapaszkodik a fiatalság látszatába. Ha valamit tudatosan kerültem, az éppen ez. Elevenen él bennem egy emlék, amikor évtizedekkel ezelőtt egy fogadáson láttam egy nőt. Szupermini szoknya, feszes felső, hatalmas, vörös lobonc. Kíváncsian kerültem elébe, hogy lássam, ki ez a klassz csaj. És akkor jött a döbbenet, legalább 70 éves volt, az arcán a kor minden lenyomatával. Egyébként nem titok, én kétszer vettem igénybe plasztikai sebész segítségét. Egyszer az alsó, majd a felső szemhéjamat igazíttattam meg. Képben vagyok a korszerű kozmetikai kezelések terén, időnként magam is elcsábulok valami újra" - mondta.

Így lehet kornak megfelelően öltözködni

A változások tehát a stílustanácsadót sem kerülik el, de ezek belesimulnak a mindennapjaiba. A kényelem és az egyszerűség szerinte nem jelenti a divatos megjelenésről való lemondást. "Ma már tűsarkút csak olyan eseményeken viselek, ahol különösen fontos a megjelenés. Szerencsére divat a nagy táska, amiben mindig van egy kis balerinacipő, alkalmas pillanatban átváltok rá. Nincs az a szuper sarok, ami megéri, hogy már lépni sem tudjak, annyira fáj a lábam. Nálam alap, hogy két színnél több sosincs rajtam, de legtöbbször csak egy finom világosszürke, vagy fekete. Ha feketét választok, a második szín a bőr maga. De a kivágás ma más inkább a váll felé nyúlik. Hányszor hallottam, hogy az én ékességem mindig is a dekoltázsom volt. De ha ez már csak múlt idő, nem érdemes erőltetni. Csínján bánok az ékszerekkel is. Ha fülbevalót viselek, már nem kell nyaklánc. Gyűrűből is legfeljebb egy. A karkötő viszont a gyengém, azokból többet is csörgetek a karomon" - magyarázta.

Király Gabi nemrégiben fedezte fel újra a testmozgás örömét, sok év kihagyás után újult erővel vetette bele magát a zumbába . "A mozgásnak ez a táncos változata magával ragad, sodor a zene ritmusa. Az alakomon is érzek már némi változást, és még az evésre is könnyebb így odafigyelni, hogy hetente háromszor alaposan megmozgatom magam. Bevallom, fél kiló fogyásnak is tudok örülni" - tette hozzá. A tétlenséget különben is károsnak tartja, inkább keresi, elébe menne a feladatoknak.

A cikk a Nők Lapja Egészség Örökké fiatal különszámában jelent meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt az ország keleti harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatar kialakulása sem kizárt. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Az előrejelzések szerint a szerdai napot kettős fronthatás dominálja majd.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra