Sokat görcsöl? Ilyen fogamzásgátlót érdemes szedni

A Pennsylvania Állami Egyetem Orvosi Karának kutatói szerint a menstruációs görcsök ellen hamarabb nyújt enyhülést a folyamatosan szedett fogamzásgátló tabletta, mint a háromfázisú.

Amint arról dr. Richard Legro szülész-nőgyógyász professzor beszámolt, nagyjából a nők 50-90 százaléka szenved súlyos és megmagyarázhatatlan menstruációs fájdalmaktól, melyek együtt járhatnak fejfájással vagy émelygéssel, és az állapot gyakran kihat az illető munkavégzésére is.

Az című lapban megjelent tanulmány során olyan nőket vizsgáltak a szakemberek, akik mind a fenti tünetekkel küzdöttek, noha ennek semmi szervi okát nem találták náluk. Általában ilyen helyzetekben a kezelőorvos fogamzásgátló szedését javasolja, mivel a menstruáció időtartamának csökkenésétől joggal várható a fájdalom enyhülése is. Dr. Legro és munkatársai azonban arra voltak kíváncsiak, vajon van-e különbség aközött, hogy folyamatosan vagy ciklikusan szedett tablettát kap-e az illető, ezért hat hónapon át két különféle módon kezelt csoportot követtek nyomon.

Az eredmények azt mutatták, hogy fél év elteltével mindkét fogamzásgátló típust szedő nők javulást éreztek az állapotukban, ám azoknak, akik kihagyások nélkül szedték a tablettákat, már jóval korábban enyhültek a görcseik és fájdalmaik.

Noha a kétféle tabletta összetétele között semmilyen, vagy csupán elenyésző különbség van, a mellékhatásaik eltérőek lehetnek, ezért a szakemberek azt tanácsolják, orvosi konzultáció nélkül senki ne váltson át egyik fajtáról a másikra.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)