Sikeres lehet az új, fogamzásgátló nélküli családtervezési módszer

A termékenységtudatosság módszerén alapuló, könnyen használható családtervezési technikát használók olyan hatékonynak találják a Georgetown Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói által kifejlesztett metódust.

A Journal of Family Planning & Reproductive Health Care októberi számában megjelent tanulmányból kiderül, hogy a Standard Days Method módszert használó nők nagy valószínűséggel hosszú ideig kitartanak mellette, és hatékonyan használják a technikát.

A módszer a nők menstruációs ciklusának 12 napos "termékeny ablakát" határozza meg. Ez a 12 nap számításba veszi a nő petesejtjének élettartamát (kb. 24 óra), a spermium várható élettartamát (kb. öt nap) és az ovuláció tényleges időzítésének váltakozását az egyik ciklusról a másikra. A következő tanulmány a módszer hosszú távú hatékonyságát vizsgálja, a résztvevők hároméves utánkövetésén keresztül.

A kutatást vezető Victoria Jennings professzor elmondta, hogy sok nő szeretne olyan családtervezési módszert használni, amelyhez nem kell az egészségét befolyásoló gyógyszereket vagy eszközöket alkalmaznia. Az új tanulmány azt mutatja, hogy a nők nagy valószínűséggel kitartanak egy olyan módszer mellett, amely számukra bevált, és minden igényüknek megfelel, legyen az bármilyen személyes, vallási vagy kulturális megfontolás.

A módszert egy a kutatók által kifejlesztett gyöngykarkötő segíti, melynek 32 színes golyója segítségével lehet követni a menstruációs ciklus napjait. A vörös golyó a menstruációs időszak első napját jelöli, innen lehet egyesével továbbhaladni a gyöngyökkel. A barna golyók azt jelzik, amikor a fogamzás a legvalószínűtlenebb, a világító fehérek pedig (a 8-19 golyók) a termékeny napokat jelölik.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)