Villámgyorsan elmulasztja a fájdalmat a neurálterápia

A neurálterápia nevű alternatív fájdalomcsillapító módszer alapját 1925-ben véletlenül fedezte fel egy Ferdinand Huneke nevű orvos, amikor felfedezte, hogy a procain nemcsak helyi érzéstelenítőként, hanem gyógyszerként is beválik.

Alkalmas mozgásszervi, idegi és belső szervi eredetűfájdalomés migrén csillapítására is.

A neurálterápia felfedezésének története Ferdinand Huneke testvérének migrénes rohamával kezdődött. Az orvos procaintartalmú szert fecskendezett húga vénájába, melynek következtében a kínzó féloldali fájdalom minden kísértőtünetével együtt egy pillanat alatt elmúlt. Az orvos csak később vette észre, hogy az használati útmutató szerint a szert kizárólag csak izomba lehet fecskendezni. Ezek után kifejlesztették a szernek egy olyan változatát, amelyeket a tünetektől függően gyakorlatilag bárhová (izomba, inakba, szalagokba, vénába) be lehet adni.

A neurálterápia lényege, hogy a fájdalmat okozó gócot beinjekciózzák

A neurálterápia lényege, hogy a fájdalmat okozó gócot beinjekciózzák Ezek után 1940-ben újabb véletlen felfedezést tettek, ugyanis felismerték az úgynevezett másodlagos jelenséget. Egy nő vállízületi gyulladással fordult hozzá, és amikor az orvos egy a combján lévő régi heget injekciózott be, a váll fájdalma is megszűnt. Tehát a heg bizonyult annak a "zavaró mezőnek", amely a távolabbi testrészben kiváltotta a panaszokat. Ezért a felfedezésért Hunekét Nobel-díjra jelölték, a jelenséget pedig Huneke-jelenségnek nevezték el.

Hogyan zajlik egy terápia?

A kezelés lényege, hogy a fájdalmat okozó gócot (leggyakrabban fogat, de a test bármelyik részén találhatunk gócot) beinjekciózzák, ez azonnal megszünteti a fájdalmat. Szükség esetén a terápiát meg lehet ismételni, erre általában sor szokott kerülni. Ezt követően a fájdalom egyre később és később tér vissza, majd teljesen el is múlik.

Egy kezelés körülbelül 15-30 percig tart, szükség esetén akár napi rendszerességgel is el lehet végezni. A terápiás eljárás után következő időszak reakcióit rögzíteni kell, így nagyobb az esélye, hogy a terápia sikeres legyen.

Elismert eljárás lett

A neurálterápiát sokáig az orvostársadalom nem ismerte el, azonban az idő és az eredmények igazolták az eljárás létjogosultságát: Magyarországon a Magyar Tudományos Akadémia 1997-ben fogadta el a terápiát tényeken alapuló orvosi beavatkozásnak. A neurálterápiát az állatorvosok is sikeresen alkalmazzák.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)