Űrkutatás és a fogászat

A fogászati ellátás eszköztára sok újdonságnak örvendhet az utóbbi időben. Az űrkutatás anyagtani eredményei számos fejlesztést mozdítottak elő a modern fogászatban. Az egyik ilyen újdonság a tiszta kerámia korona megjelenése.

A fogászati ellátás eszköztára sok újdonságnak örvendhet az utóbbi időben. Az űrkutatás anyagtani eredményei számos fejlesztést mozdítottak elő a modern fogászatban. Az egyik ilyen újdonság a tiszta kerámia korona megjelenése. Korábban is voltak kísérletek az esztétikailag igen előnyös eljárás bevezetésére. A fémre égetett hidak leplezésére szolgáló porcelánt használtak fémmentes frontfog koronák elkészítésére. Ennek az egészen elfogadható esztétikum mellett sajnos igen gyenge mechanikai tulajdonságai voltak. Nagy hátránya volt az eljárásnak az, hogy az egyszer kiégetett pótlást nem lehetett esetleges szín- vagy formaigazítás végett ismét visszahelyezni a porcelánégető kemencébe, mivel ez a korona azonnali elrepedését okozta.

Az utóbbi másfél év klinikai tapasztalatai az IPS Empress II. elnevezésű kerámiával nagyon jók. Az eljárás újdonsága abban rejlik, hogy a készülő híd vagy korona alapját egy igen szilárd anyagból, 1260 Celsiuson nagy nyomású préseléssel hozzák létre. Erre az alapra hordják fel ecseteléssel az ún. leplező réteget, amely 960 fokon olvad rá. Ezen a hőmérsékleten az alap nem deformálódik, több ízben is módosítható a fogmű, ami lehetőséget ad a teljes élethűség elérésére.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: