Űrkutatás és a fogászat

A fogászati ellátás eszköztára sok újdonságnak örvendhet az utóbbi időben. Az űrkutatás anyagtani eredményei számos fejlesztést mozdítottak elő a modern fogászatban. Az egyik ilyen újdonság a tiszta kerámia korona megjelenése.

A fogászati ellátás eszköztára sok újdonságnak örvendhet az utóbbi időben. Az űrkutatás anyagtani eredményei számos fejlesztést mozdítottak elő a modern fogászatban. Az egyik ilyen újdonság a tiszta kerámia korona megjelenése. Korábban is voltak kísérletek az esztétikailag igen előnyös eljárás bevezetésére. A fémre égetett hidak leplezésére szolgáló porcelánt használtak fémmentes frontfog koronák elkészítésére. Ennek az egészen elfogadható esztétikum mellett sajnos igen gyenge mechanikai tulajdonságai voltak. Nagy hátránya volt az eljárásnak az, hogy az egyszer kiégetett pótlást nem lehetett esetleges szín- vagy formaigazítás végett ismét visszahelyezni a porcelánégető kemencébe, mivel ez a korona azonnali elrepedését okozta.

Az utóbbi másfél év klinikai tapasztalatai az IPS Empress II. elnevezésű kerámiával nagyon jók. Az eljárás újdonsága abban rejlik, hogy a készülő híd vagy korona alapját egy igen szilárd anyagból, 1260 Celsiuson nagy nyomású préseléssel hozzák létre. Erre az alapra hordják fel ecseteléssel az ún. leplező réteget, amely 960 fokon olvad rá. Ezen a hőmérsékleten az alap nem deformálódik, több ízben is módosítható a fogmű, ami lehetőséget ad a teljes élethűség elérésére.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +34 °C
Minimum: +17 °C

Napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő. A forróság mellett napközben melegfront dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra