Sok körzetben már nincs minden nap gyerekorvos

Sokan elmentek nyugdíjba, utánpótlás viszont nincs.

Több háziorvosi praxis betöltetlen maradt az év elejétől Miskolcon – számolt be a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet az RTL Híradónak. Ezek üzemeltetését az önkormányzat veszi át, amely számos körzetben csak helyettesítéssel tudja biztosítani az orvosokat. Ez azt jelenti, hogy sok helyen csak minden másnap van rendelés. A helyzet a házi gyermekorvosi körzetekben a legsúlyosabb, ott a legtöbb rendelőben nyugdíjas orvos gyógyít – számol be a betegellátás helyzetéről az RTL Híradó. 

"Lesz itt felháborodás" – mondta el a műsorban Török Lajos, aki szerint a helyzet súlyos és elkeserítő. A nyugdíjas házi gyermekorvos három óra alatt csaknem ötven beteg gyereket lát el. Mint fogalmazott: orvoshiányban szenvednek, megöregedtek, akik a házi gyermekorvosi ellátást biztosították. Sokan elmentek a jól megérdemelt pihenésükre, utánpótlás viszont nincs, így üresen maradnak a praxisok – közölte a gyermekorvos.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ezzel szemben közölte: a háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátás Magyarország teljes területén elérhető.

Lakosságszámhoz viszonyítva Magyarországon az egyik legalacsonyabb a praktizáló orvosok száma az Európai Unión tagállamai között. Részletek

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +9 °C

Derült vagy gyengén felhős marad az ég, csapadék nem várható. Mindenütt mérséklődik a légmozgás. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásokra az előrejelzések szerint nem kell számítani, az allergiások tünetei viszont nem enyhülnek a következő napokban sem.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra