Kérdés: Öt héttel ezelőtt laporoszkópiával műtöttek. A méhen kívüli petefészek-terhesség 6 hetes volt, 2-3 centis, intact, és az érintett petefészekből is eltávolítottak egy darabot. A műtétkor ötezres, utána másfél héttel már ...

Haladéktalanul forduljon a kórházához, létezik ugyanis szimultán terhesség is (egy méhen kívül egy méhen belül), vagy többes méhen kívüli terhesség is. Elsőként ezeket kell kizárni.

Méhen kívüli terhesség

Öt héttel ezelőtt laporoszkópiával műtöttek. A méhen kívüli petefészek-terhesség 6 hetes volt, 2-3 centis, intact, és az érintett petefészekből is eltávolítottak egy darabot. A műtétkor ötezres, utána másfél héttel már csak 130-as volt a HCG szintem. A szövettan igazolta a petefészek-terhességet. Fogamzásgátlót már 5 éve nem szedtem és a ciklusom szabályosan 28 napos szokott lenni. Az orvosok a varratszedésen azt mondták, hogy nem lehet tudni mikor jelentkezik majd az első menstruációm, de a legvalószínűbb, hogy a műtét után 4 héttel. 2 héttel a műtét után 2 napig fájt a műtött petefészekem, és a hüvelyváladék peteérésről árulkodott. 1 hete megduzzadtak a melleim és elég érzékenyek. Néha görcsölget a hasam és ritkán hányingerem is van, de a menstruációm még azóta sem jelentkezett. Nőgyógyászati kontrolon még nem voltam, az első kontrolra csak az első menstruáció után mehetek. Várhatóan meddig kell még várnom?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza méhen kívüli terhesség témában:

Haladéktalanul forduljon a kórházához, létezik ugyanis szimultán terhesség is (egy méhen kívül egy méhen belül), vagy többes méhen kívüli terhesség is. Elsőként ezeket kell kizárni.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)