Kérdés: Öt héttel ezelőtt laporoszkópiával műtöttek. A méhen kívüli petefészek-terhesség 6 hetes volt, 2-3 centis, intact, és az érintett petefészekből is eltávolítottak egy darabot. A műtétkor ötezres, utána másfél héttel már ...

Haladéktalanul forduljon a kórházához, létezik ugyanis szimultán terhesség is (egy méhen kívül egy méhen belül), vagy többes méhen kívüli terhesség is. Elsőként ezeket kell kizárni.

Méhen kívüli terhesség

Öt héttel ezelőtt laporoszkópiával műtöttek. A méhen kívüli petefészek-terhesség 6 hetes volt, 2-3 centis, intact, és az érintett petefészekből is eltávolítottak egy darabot. A műtétkor ötezres, utána másfél héttel már csak 130-as volt a HCG szintem. A szövettan igazolta a petefészek-terhességet. Fogamzásgátlót már 5 éve nem szedtem és a ciklusom szabályosan 28 napos szokott lenni. Az orvosok a varratszedésen azt mondták, hogy nem lehet tudni mikor jelentkezik majd az első menstruációm, de a legvalószínűbb, hogy a műtét után 4 héttel. 2 héttel a műtét után 2 napig fájt a műtött petefészekem, és a hüvelyváladék peteérésről árulkodott. 1 hete megduzzadtak a melleim és elég érzékenyek. Néha görcsölget a hasam és ritkán hányingerem is van, de a menstruációm még azóta sem jelentkezett. Nőgyógyászati kontrolon még nem voltam, az első kontrolra csak az első menstruáció után mehetek. Várhatóan meddig kell még várnom?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza méhen kívüli terhesség témában:

Haladéktalanul forduljon a kórházához, létezik ugyanis szimultán terhesség is (egy méhen kívül egy méhen belül), vagy többes méhen kívüli terhesség is. Elsőként ezeket kell kizárni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció