Magyar fejlesztés, innovatív összetétel

Nyálkahártya-duzzanat, nehezített légzés, orrfolyás - a nátha tünetei mindenkinek ismerősek, s különösen kisgyermekek esetében jelenthetnek problémát. Ilyenkor azonban hatékony segítség lehet a Nasopax orrspray. Ismerjük meg!

A készítmény az orrhigiéne fontos eszköze, az elnevezés is ezt sugallja. A "NASO" orrot, a "PAX" békét jelent. Hosszas kutatómunka gyümölcse a Nasopax orrspray, amely gyermek és felnőtt változatban is kapható a gyógyszertárakban. A készítmény kettős hatással segít a náthás orr békéjét helyreállítani, és a szövődményeket elhárítani. A spray (siker)történetéről dr. Somi Ildikó fül-orr-gégész szakorvossal beszélgettünk, aki maga is részt vett a fejlesztésben és a kutatásban.

A kutatástól a gyógyszertárig

"Orvosként két évtizedes klinikai tapasztalat indukálta a gyógyszerfejlesztést. A kezdet kezdetén még nem volt olyan orrspray, ami két hatóanyagot tartalmazott, és néhány héten át használható lett volna, a nyálkahártya károsodása nélkül. A klinikai munkacsoportban ketten vettünk részt egy gyermekgyógyász professzorral. A klinikai és farmakológiai kipróbálás hat éven át tartott, és jó eredménnyel végződött" – meséli a doktornő az egyedülálló készítmény fejlesztésének történetét, azét az orrspray-ét, amely két hatóanyag, az oximetazolin és a brómhexin egyedülálló kombinációját tartalmazza.

Kettős hatás

A hatóanyag-választás nem véletlen: mivel a duzzadt nyálkahártya fokozott váladékképződéssel jár, ezért hiába cseppentünk az orrba duzzanatot csökkentő szert, ha az nem tudja kellő módon kifejteni a hatását a nyálkahártyára, mert az orrváladék film formájában elzárja attól. A szakemberek rájöttek, hogy komplex kezelésre van szükség: az oximetazolin csökkenti a gyulladt nyálkahártya duzzanatát és a fokozott váladék elválasztást, elősegíti a normális orrlégzés helyreállítását, a brómhexin pedig megakadályozza a nyálkahártyák kiszáradását, elősegíti az egészséges nyálkahártya-bevonat kialakulását.

Miért éppen orrspray?

"Az orrcseppekről azt írtam korábban egy cikkemben, hogy három hibája van: a gyerekek nem engedik becseppenteni, a tartalma az orrfenéken leszalad a garatba, és többnyire rövid ideig használható" – magyarázza fül-orr-gégész szakorvos az ellenérveket, amelyek természetesen az orrspray használata mellett is szólnak egyúttal.

A Nasopax orrspray éppen ezért ideális a nátha szövődményeinek megelőzésére: nemcsak a pontos adagolást, az orrban való egyenletes szétterülést garantálja az orrüregben, de ezzel együtt akkor is hatékony, ha alacsonyabb hatóanyag-tartalommal bír. – "A náthás orrban részben a váladék, részben a megduzzadt nyálkahártya szűkíti az orrjáratokat. A Nasopax orrspray tartalmaz lelohasztó és váladékoldó hatóanyagot is, ám mindkettőből csak kis mennyiségben, ezért nem árt" – teszi még hozzá, s kiemeli, hogy ez az előnyös tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy akár 4 hétig is alkalmazható legyen. Ez utóbbi főleg az allergiaszezonban bír nagy jelentőséggel.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső