WHO: nincs bizonyíték, hogy legyengült a vírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői és számos más tudós szerint nincs bizonyíték arra, hogy legyengült a koronavírus. Ezt állította ugyanis egy tekintélyes olasz orvos vasárnap.

A WHO hétfőn hívta fel a figyelmet arra, hogy Alberto Zangrillo derűlátó megnyilatkozásának nincs tudományos alapja. A milánói San Raffaele Kórház intenzív osztályának vezetője az olasz köztévében jelentette ki, hogy a járvány klinikailag már véget ért Olaszországban, és hogy a vírus veszít erejéből.

A WHO szakértői - és több más kutató - azonban ezt kétli, mondván semmilyen laboratóriumi adat nem igazolja, hogy a vírus lényegesen megváltozott volna. Zangrillo Olaszországban közismert, mivel ő Silvio Berlusconi volt miniszterelnök orvosa is. Lombardia északi részén dolgozik, amelyet a koronavírus leginkább sújtott Itáliában.

2020. június 1.: egészségügyi maszkot viselő turisták Rómában.
2020. június 1.: egészségügyi maszkot viselő turisták Rómában.

Így áll most a járvány

Messze még a világ a nyájimmunitástól Még sokára szabadulhatunk meg a koronavírustól - ez az üzenete azoknak az új kutatásoknak, melyek világszerte próbálják feltárni, hányan vannak már túl a fertőzésen. Olvasson tovább ide kattintva!

A Johns Hopkins Egyetem keddi összesítéséből az derült ki, hogy tavaly év vége óta már 6,27 millió embert fertőzött meg és több mint 375 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már a 2,7 millióhoz közelít. A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,81 millió igazolt esetről és 105 ezer halottról tudnak. A második legtöbb beteg a braziloknál van: Brazília több mint 526 ezer koronavírusos esetet és mintegy 30 ezer áldozatot jelentett eddig. Olaszország sokáig élen járt Európában a fertőzöttek és a halottak számát tekintve, egy ideje azonban már biztató számok érkeznek az államból. Kedd reggelig egyébként összesen 233 ezer fertőzöttet és mintegy 33500 halottat jelentettek.

Csak most derült ki, hogy mégsem volt koronavírus-fertőzött az a 30 éves férfi, akit eddig a járvány legfiatalabb halottjának tartottak Ausztráliában - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső