Változik a védettségi igazolvány érvényessége

Május elsejéig két oltással is érvényesek maradnak a védettségi igazolványok - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Módosított a kormány a védettségi igazolvány elismerésének szabályain - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök reggel a kormányinfón. A miniszter hangsúlyozta: a korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem veszítik érvényüket február 15-én a kétoltásos személyek védettségi igazolványai. Akik két oltást kaptak, azok védettségi igazolványa az uniós szabályokhoz igazodva május 1-jéig érvényben marad.

A magyar állampolgárokat sem diszkriminálnák a szigorítással

A miniszter szerint a döntést az indokolta, hogy az Európai Unió sem szigorított a védettségi igazolások ügyében, így a magyar állampolgárokat sem szeretnék diszkriminálni. Gulyás Gergely szerint az uniós szabályozás 270 napban állapítja meg a második oltást követően a védettség idejét, ennél nem akartak szigorúbb szabályt hozni.

Nem lehet szabadon utazni továbbra sem két keleti és egy nyugati vakcinával, hiába állítja ezt Ujhelyi István - mondta el a kormányinfón egy kérdésre válaszolva a miniszter. Gulyás szerint kínai vagy orosz vakcinákkal például Franciaországba sem lehet beutazni. A miniszter a hazai járványadatokról is beszélt, a tegnapi nap során 17 894 új fertőzöttet azonosíttottak és elhunyt 88 beteg.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: