Koronavírus: újabb 633 ezer fertőzött a világban

Egy nap alatt csaknem 633 ezer fertőzöttet és mintegy 7700 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 260,68 millió embert fertőzött meg és több mint 5,18 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 7,55 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szombat délelőtti összesítéséből .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt csaknem 633 ezer fertőzöttet regisztráltak.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 48,17 millió igazolt esetről és 776 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,56 millió beteget és csaknem 468 ezer áldozatot jelentett eddig.

Csak Európában legalább félmillió ember életét menthette meg a koronavírus elleni oltás - írta jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Brazília már 22,06 millió igazolt esetről és mintegy 614 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság 10,12 millió koronavírus -fertőzöttről és 145 ezer áldozatról, míg Oroszország 9,33 millió megbetegedésről és 265 ezer áldozatról adott hírt szombat délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,7 milliót, a haláleseteké pedig a 76 ezret.

Hasonlóan rossz a helyzet Franciaországban - ahol 7,65 millió megbetegedésről és 119 800 halottról tudnak -, Iránban - 6,1 millió regisztrált esettel és majdnem 129 500 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 5,73 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és csaknem 101 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll 5,32 millió regisztrált esettel és 116 500 áldozattal.

Európában is felbukkant az új koronavírus-variáns . Az első igazolt esetet Belgiumból jelentették, a fiatal nő oltatlanul utazott Törökországon keresztül Egyiptomba, de Dél-Afrikában nem járt.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)