Koronavírus: meggyógyult az egyik német beteg

Gyógyultnak nyilvánították az új típusú koronavírus 16 németországi fertőzöttjének egyikét. A pácienst csütörtökön hazaengedték a kórházból.

A koronavírus tüneteiről és kezelési lehetőségeiről korábbi cikkünkben olvashat - kattintson ide!

A német betegen többször is megismételték a vizsgálatokat. Ezek alapján kijelentették, hogy a páciens egészséges, a kórokozó nincs már jelen a szervezetében. Az illető így hazamehetett a München Schwabing nevű negyedében működő klinikáról. Az intézményben egyébként 8 további fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt. Állapotuk stabil, ezért belátható időn belül ők is hazatérhetnek majd.

Németország, Webasto, új koronavírus, COVID-19, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, német betegek
Németország, Webasto, új koronavírus, COVID-19, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, német betegek

Egy kínai munkatárstól kapták el

A németországi esetek Bajorországra koncentrálódnak. A nyolc müncheni mellett további öt fertőzött él a tartományban. Őket a Traunstein járásbeli Trostbergben ápolják. Egyébként az összes betegség kapcsolatban áll az első németországi fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari cégnél történt. A fertőzöttek cég munkatársai vagy az ott dolgozók hozzátartozói.

Az elsőfertőzésegy továbbképzésén történt január 21-én a vállalat székhelyén, a München melletti Stockdorfban. A tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre. A Bajorország tartományon kívüli két németországi fertőzöttet a járvány kínai gócpontjából, Vuhanból hazaszállított német állampolgárok között találták.

A súlyos tüdőgyulladást okozó új koronavírus tavaly decemberben jelent meg a közép-kínai nagyvárosban. Az ismert fertőzöttek száma Kínában megközelíti a 60 ezret, a halálos áldozatok száma pedig már az 1300-at is meghaladja. Kínán kívül legalább 240-en betegedtek meg.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció