Koronavírus: ingyenesen tesztelik az oltások hatékonyságát

Másfél óra alatt elfogyott az újabb ezer regisztrációs időpont a Városháza parkba szervezett ingyenes antitestszint-vizsgálatra - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

A legtöbb helyen már nem kötelező viselni, de vajon jól tesszük-e, ha levesszük a maszkot? Részletek itt.

A Városháza parkban ezen és a következő héten összesen kétezer tesztet biztosít a főváros a 60 év feletti budapestiek koronavírussal szembeni ellenanyagszintjének mérésére. A Főpolgármesteri Hivatal szerint a tesztelés iránti fokozott érdeklődés is alátámasztja az egyes oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott azon aggodalmakat, amelyek miatt a fővárosi önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését .

A főváros összesen 18 ezer tesztet biztosít ellenanyagszint-meghatározásra a budapesti kerületeknek
A főváros összesen 18 ezer tesztet biztosít ellenanyagszint-meghatározásra a budapesti kerületeknek. Fotó: Getty Images

A főváros a kerületeknek 18 ezer tesztet adott, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is biztosítja. A tesztelés szerdán indult a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben. A IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben csütörtöktől lehet részt venni tesztelésen. További kerületekben pedig jövő héten vagy azután lehet ingyenesen antitestvizsgálatra menni. A Főpolgármesteri Hivatal azt ajánlja, hogy a budapestiek a kerületi tesztelésről az önkormányzatok honlapján tájékozódjanak.

Sokaknál nem alakul ki megfelelő immunválasz

Mint azt korábban megírtuk , Rusvai Miklós víruskutató szerint a kínai vakcinával oltottak mintegy ötödénél nem alakul ki a megfelelő immunválasz. A Videoton vállalat pedig saját, Sinopharmmal oltott dolgozóin végzett ingyenes, önkéntes ellenanyagszint-mérést. Esetükben a 60 évnél idősebbek harmadánál nem volt kimutatható ellenanyag, de T-sejtes immunitás sem.

Mennyire bízhatunk meg az otthoni gyorstesztekben az oltások hatékonyságának vizsgálata kapcsán? A témáról ide kattintva olvashat bővebben.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: