Koronavírus: csaknem 4 millió új fertőzött világszerte

Egy nap alatt 3,92 millió fertőzöttet és mintegy 11 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 337,93 millió embert fertőzött meg és több mint 5,56 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 9,72 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház csütörtök délelőtti adataiból.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt 3,92 millió új igazolt fertőzöttet regisztráltak világszerte.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 68,56 millió igazolt esetről és majdnem 858 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 38,2 millió beteget és csaknem 487 700 áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: az anyatej nem jelent fertőzésveszélyt.

Brazília már 23,42 millió igazolt esetről és 622 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság 15,6 millió koronavírus-fertőzöttről és csaknem 153 400 áldozatról, míg Franciaország 14,28 millió megbetegedésről és 128 860 áldozatról adott hírt csütörtök délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 10,71 milliót, a haláleseteké pedig a 317 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 10,66 millió megbetegedésről és 85 ezer halottról tudnak -, Olaszországban - 9,21 millió regisztrált esettel és 142 ezer áldozattal -, valamint Spanyolországban is. Ez utóbbi országban már 8,67 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 91 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Németország áll, 8,36 millió regisztrált esettel és 116 ezer áldozattal.

Mintegy kétezer hörcsög leadását és leölését rendelték el a hatóságok Hongkongban, miután az egyik helyi állatkereskedésben tizenegy rágcsáló szervezetében kimutatták az új típusú koronavírust.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)