Koronavírus: 271 magyar fertőzött halt meg hétvégén

Az elmúlt 3 nap során összesen 21 081 új koronavírus-fertőzöttet és 271 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 21 081 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 717 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 271 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 42 631-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

oltási igazolás
Átadják az oltási igazolását egy férfinak, miután beoltották őt a koronavírus ellen.Fotó: MTI/Rosta Tibor

5186-an vannak kórházban

Jelenleg 223 810 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 5186-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 199-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 450 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 20 046 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 10,51 millió tesztet végeztek már el az országban.

Így áll a hazai átoltottság

Ezek az omikron hosszú távú tünetei .

Eddig már 6,38 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,14 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,76 millióan meg is kapták az ismétlő oltást, 160 566 fő pedig már a negyedik oltását is felvette.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, ráadásul februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akciót tartanak a kórházi oltópontokon. Ezek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beadathatjuk magunknak a koronavírus elleni védőoltást. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani. A legutóbbi hétvégi oltási akción is több ezren vettek részt.

A gyerekek sokkal nehezebben ismerik fel a maszkkal eltakart arcokat , ami a szociális kapcsolataikra, de akár a tanulmányaikra is komoly hatással lehet.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: