Kiderült, a koronavírus nem betegít meg kétszer

Ártalmatlan vírusmaradványok okozhatják, hogy a koronavírus okozta COVID-19-betegségből már meggyógyult pácienseket újratesztelve pozitív eredmény születik - közölték szerdán dél-koreai egészségügyi szakértők.

A dél-koreai közegészségügyi és járványügyi központ (KCDC) tájékoztatása szerint keddig 277 olyan pácienst regisztráltak az ázsiai országban, akik korábban meggyógyultak a fertőzésből, de újratesztelték őket, és a szűrés ismét pozitív eredményt mutatott. Mint azt korábban megírtuk, Dzsong Eun Kjong, a KCDC igazgatója április 23-án úgy fogalmazott egy sajtótájékoztatón, hogy az elvégzett vizsgálatok alapján kijelenthető, "a visszaesett betegek alig vagy egyáltalán nem fertőznek".

Dél-Koreában közel 300 gyógyult koronavírus-fertőzöttnél mutatták ki újból a kórokozót
Dél-Koreában közel 300 gyógyult koronavírus-fertőzöttnél mutatták ki újból a kórokozót

A dél-koreai járványügyi központi klinikai bizottsága most úgy foglalt állást, ezeknek az embereknek a szervezetében már nincs is élő vírus. Ezzel a bizottság is cáfolja azt a korábban felmerült állítást, hogy a vírus újra aktívvá válhatna, illetve fertőző lehetne a meggyógyult szervezetben. "Az újabb teszt csak vírusmaradványokat mutat ki" - állítja a bizottság.

Dél-Koreában most általánosan a PCR-tesztet használják a SARS-CoV-2 kimutatására, amely a vírus genetikai kódját tartalmazó ribonukleinsavat (RNS) érzékeli a páciensektől vett mintákban. Ez a teszt olyan érzékeny, hogy a legapróbb RNS-darabokat is megtalálja a sejtekben jóval azután, hogy a beteg meggyógyult, és a vírus már nem aktív. A SARS-CoV-2 vírus gyakorlatilag nem is tud újra aktiválódni, erre csak olyan vírus képes, amely krónikus fertőzést okoz, mint például a HIV vagy a hepatitis B - olvasható a bizottság közleményében.

"Jelenleg nagyjából 1,7 millió olyan vírus létezését valószínűsítik, amely emlősök és madarak szervezetében is megtalálható, és képes lehet az emberek megfertőzésére is." Részleteket az nlc.hu cikkében olvashat.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció