A koronavírus lehetséges gyógymódjai

Kínai kutatók összesen 30 másik betegségekre alkalmazott gyógymóddal folytatnak vizsgálatokat, amelyekkel az új koronavírust is kezelhetik - közölte a Kínai Tudományos Akadémia (CAS).

Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására - jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Részletek itt.

Múlt vasárnapra a ShanghaiTech University kutatói feltárták a 2019-nCoV-vírus másolási folyamataiban főszerepet játszó enzim szerkezetét - írta meg a xinhuanet.com. Az enzim ígéretes célpontot szolgáltat a kezelés szempontjából, az új ismeretek birtokában pedig a kínai szakemberek rögtön elkezdtek olyan vegyületek után kutatni, amelyek potenciálisan alkalmasak lehetnek erre a célra.

Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek az emberek egy hongkongi vasútállomáson 2020. január 26-án.
A hongkongi vasútállomáson is maszkokkal védekeznek az emberek. Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre

Mindennek nyomán egy 30 szereplős listát állítottak össze. Itt egyaránt helyet kaptak gyógyszerek, biológiailag aktív természetes készítmények és a tradicionális kínai gyógyászat egyes orvosságai. Ennél fogva a többi között 12 HIV-fertőzés elleni, két RSV-vírus elleni, egy immunszuppresszáns és egy skizofrénia ellen alkalmazott szert is mint lehetséges terápiás gyógymódot vizsgálnak az új koronavírus okozta tüdőgyulladásos megbetegedések kezelésére.

Egyelőre csak a higiénia segíthet

Az nCov-2019 nevű vírusnak keddig Kínában már több mint száz halálos áldozata van, valamint világszerte számos országban több ezer fertőzést jelentettek. Dr. Prinz Gyula infektológus szavait idézve a Semmelweis Egyetem kedden kiadott közleményében úgy fogalmaz, pillanatnyilag a gyakori kézmosás és a higiénés szabályok betartása az egyetlen védekezési mód a koronavírussal szemben.

A betegség kezdeti tünetei nem különböznek a felső légúti vírusfertőzések, így például az influenza tüneteitől. Amennyiben tehát valakinél hirtelen kialakuló, több napig tartó lázas állapot és felső légúti panaszok mellett köhögés és nehézlégzés jelentkezik, valamint a közelmúltban ő vagy hozzátartozója járt a vírussal fertőzött országokban, a budapesti Szent László kórházban kérhet szakszerű segítséget.

A koronavírus új törzse, amelyet a WHO 2019-nCoV-nak nevezett el, először a kínai Vuhanban jelent meg 2019 decemberében. A nCoV-2019 vírus tünetei és terjedése.
)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)