Két műtéten is átesett II. Erzsébet 19 éves unokája

Lady Louise Windsor édesanyja mesélt az operációkról.

Eduárd, edinburgh-i herceg és Zsófia hercegné legidősebb gyermeke, Lady Louise Windsor egyre magabiztosabb a nyilvános szerepléseit illetően. II. Erzsébet unokája, aki novemberben ünnepli majd a 20. születésnapját legutóbb tavaly karácsonykor, Sandringhamban szerepelt a nyilvánosság előtt, azelőtt pedig a windsor-i lovasbemutatón, ahol fogathajtásban csillogtatta meg a tehetségét.

Lady Louise, aki a 15. helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben – közvetlenül az öccse, Jakab után -, fiatal kora ellenére már két fontos műtéten is átesett. Az orvosoknak mind a két esetben az – egyébként meglehetősen gyakran előforduló szembetegségét – a befelé forduló kancsalságát (esotropia) kellett korrigálniuk.

Lady louise windsor látása ma már tökéletes (Fotó: Gettyimages)
Lady louise windsor látása ma már tökéletes (Fotó: Gettyimages)

Louise édesanyja, Zsófia hercegné a Sunday Expressnek adott korábbi interjújában elmondta, lánya kancsalsága minden bizonnyal direkt következménye annak, hogy Louise koraszülött volt. 2003. november 8-án, a vártnál jóval korábban jött a világra, mert a megrepedt méhlepény miatt az orvosoknak haladéktalanul világra kellett segíteniük őt.

„A szem egyike azon szerveknek, amik utoljára fejlődnek ki az anyaméhben növekvő babán” – mondta Zsófia, majd hozzátette, miután Louise-nak 18 hónapos korában sikertelen volt az első korrekciós műtétje, 10 éves korában meg kellett ismételni azt. Mint kiderült, ez a beavatkozás már sikerrel járt, Lady Louise látása pedig azóta is tökéletes. „A kancsalsága főleg kisebb korában volt látható. Rengeteg időbe telt az orvosoknak, mire teljes egészében korrigálni tudták a szemét, mindeközben pedig nagyon figyelniük kellett arra, hogy az egészséges szeméből ne legyen egyben domináns szem is.”

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on! 

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra