Gyermekorvos nélkül maradhatnak a sárváriak

Jövő év január végéig mindhárom jelenleg praktizáló házi gyermekorvos ellátási szerződése megszűnik Sárváron. Egyelőre nem tisztázott, hogyan tudja megoldani a helyzetet az önkormányzat.

Sárváron három ellátási körzet van. Ezekben a körzetekben jelenleg Horváth Magdolna, Schmalcl Erika, és Kálózi Patrícia gyerekorvosok látják el a betegeket. Mint azonban azt az ugytudjuk.hu írja, közülük Horváth nyugdíjba megy, Schmalcl felmondja feladatellátási szerződését, akárcsak Kálózi, aki indoklása szerint kollégái távozásával nem tudja felelősséggel ellátni egyedül mindhárom körzetet. Így jelen állás szerint a 15 ezer fős népességű dunántúli település lakosai gyermekorvos nélkül maradnak a jövő év elejétől.

Csütörtök este a helyi önkormányzat Facebook-oldalán megerősítette, hogy az 1. számú gyermekorvosi körzetben október 31-én, a másik két körzetben egyaránt 2024. január 26-án megszűnik az ott dolgozó orvosok szerződése. A bejegyzés szerint az 1. számú körzetben új gyermekorvos fogja ellátni a gyerekeket november 1-től. „Az önkormányzat már korábban megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások jó irányba tartanak, ezért önkormányzatunk a tisztelt szülők és hozzátartozók türelmét kéri” – olvasható a posztban.

„Azon dolgozunk, hogy mindannyiunk számára megnyugtató, magas színvonalon folytatódjon a gyermekorvosi ellátás, és az új, most épülő orvosi rendelőben a jövőben is igényes, korszerű épületben biztosítsuk az ellátást” – hangsúlyozta az önkormányzat. Ezzel kapcsolatban az ugytudjuk.hu megemlíti, hogy a 2-es és 3-as körzet gyermekorvosi rendelője éppen felújítás alatt áll, amire pályázati forrásból 160 millió forintot költ a város.

Borítókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Tévhitek az egészségbiztosításról

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +3 °C
Minimum: -3 °C

Döntően borult lesz az ég. Az egyre erősödő csapadékzóna napközben északkelet felé halad tovább, amiből döntően eső, a főváros térségében és az északkeleti harmadban havazás valószínű. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat. A halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. A frontérzékenyek napját kettős fronthatás nehezítheti meg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra