Ingyenes programok a vastagbélrák elleni küzdelem jegyében

Március a vastagbélrák elleni hónap. Ennek kereteiben rendezik meg a "Vastagbélrák elleni nap" elnevezésű rendezvényt, melynek célja, hogy minél szélesebb körben megismerjék a betegséget és a szűrési lehetőségeket.

Mivel jelenleg hazánkban nincs szervezett szűrés a vastag- és végbélrákra , sajnos nem sok esélyt kapnak azok, akik szeretnék magukat gyorsan, egyszerűen kivizsgáltatni - áll a Van Holnap! Zsákos Alapítvány sajtóközleményében. Mint írják, a márciusi rendezvényen ebben fog a látogatóknak segíteni a nyújtani Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve: az Egészségnevelési és Szűrési Koordinációs Csoport kiállítást rendez az egészségmegőrzéssel és betegségmegelőzéssel kapcsolatban, valamint tanácsot ad a szűrési lehetőségekről.

A kiállítók segítségével a rendezvény résztvevői megismerhetik az egészséges táplálkozást, a különféle szakácskönyvekkel, egészséges alapanyagokkal, és más egészségmegőrző termékekkel pedig az egészséges mindennapokhoz is segítséget kaphatnak.

A vastag- és végbélrák elleni küzdelemhez kapcsolódóan ugyanezen a napon ismét megrendezik a sztómaexpót is. Az expróra látogatók megismerkedhetnek a legújabb ápoló- és segédeszközökkel, melyek nagyban megkönnyíthetik a sztómás életet, és ezeket meg is vásárolhatják. Ismét lesznek mintacsomagok, amiket most a helyszínen két változatban (nyitott és zárt) vehetnek át az érdeklődők.

A támogatóknak köszönhetően az előre regisztráló látogatók ingyenes ajándékokat kérhetnek. A regisztrációt a zsakos@vanholnap.eu e-mail címre kell küldeni, a levélben pedig jelezni kell, hogy mely ajándékokat szeretnék. Ezek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a könyvekből egy látogató csak egyet kérhet. Az ajándékok, amiből választani lehet, a következők: szűrőcsomag (székletvér teszt + tájékoztató), Kemoterápia alatt - étrendi tanácsok, gyógyító ételek (könyv), Gyógyulás a gyászból (könyv), Csomag vastagbél daganatos betegeknek, Sztómás mintacsomag (nyitott vagy zárt), illetve interaktív DVD a sztómaeszközök használatáról.

A rendezvény időpontja:2013. március 18., 11-17 óra

Helyszín: Novotel Budapest City, Liszt terem (1123 Budapest, Alkotás utca 63-67.)

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)