Seprűvéna, rosacea: van megoldás

A szépségért folytatott küzdelemben sokáig vesztésre álltunk a seprűvénákkal és a rosaceával szemben, de egy új kezelési módszerrel könnyen, fájdalommentesen megszabadulhatunk ezektől a bőrproblémáktól.

Nem régóta azonban a kezünkben van egy olyan fegyver, a rádiófrekvenciás kezelés, amit sokan nem ismernek, pedig nem csak hatásos az említett problémákkal szemben, hanem ráadásul mindezt szinte fájdalommentesen teszi. Hogy mégis mi a működési elve, hol használható, és hogy mire kell felkészülnünk, azt dr. Sepa Györgytől, a Trombózisközpont érsebész főorvosától tudtuk meg.

Hogyan működik a rádiófrekvenciás kezelés?

"A pókhálóvénák, seprűvénák, telenagiectasiák, illetve a rosacea kezelése a rádiófrekvenciás (RF) eljárás esetében az úgynevezett termokoaguláció elvén alapul: ekkor egy nagyfrekvenciás rezgéseket kibocsátó vékony tű segítségével nagyfokú hőhatást lehet elérni, ami roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát, így a kezelt érfal összezáródik, és a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, és megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után így nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. Az eredmény már 24-48 óra múlva jól látható. A készülék kifejlesztése során végzett klinikai vizsgálat 90% feletti hatékonyságot igazolt, mely kiemelkedően magas a kis átmérőjű erek kezelésében."

Fájdalmas a kezelés, illetve használható a lábon kívül máshol is?

"Az eljárás minimális fájdalommal jár, érzéstelenítést nem igényel és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét. Így a rádiófrekvenciás (RF) kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások (pl.rosacea) kezelésére. Bármely bőrtípushoz használható, az erek alakja és színe is lényegtelen. A készülékkel lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is. Az eljárás során komolyabb szövődmény, mellékhatás nincs, és egy alakom során akár 40-50 cm-es érszakasz is kezelhető.

Amit tapasztalni lehet, az csupán néhány napig tartó bőrvörösség, piros foltok, illetve érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, de ezek kezelés nélkül is nyomtalanul elmúlnak. Ezen kívül az adott területen mikro-hegek képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok formájában), bár ezek is fokozatosan elhalványodnak, majd 4-12 hét alatt nyomtalanul eltűnnek. Maradandó heg, pigmentáció egy esetben sem alakul ki" – mondja dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)