Kutyagyilkos itatót hív vissza az IKEA

Máris visszahívja az IKEA a kisállatoknak tervezett LURVIG vízadagolót, mivel a kutyák és a macskák feje beszorulhat a vízadagoló tartályba, és ez fulladással járhat - közölte az áruház szerdán.

Két kutya belefulladt az IKEA vízadagolójába

Június 18-tól óta Magyarországon is árulják a kutyáknak és macsáknak tervezett kollekcióját, amely a LURVIG névre hallgat.

A dehidratáció jelei kutyáknál A folyadékhiány nemcsak az emberek, hanem a kutyák esetében is komolyan veszélyeztetheti az egészséget. A kutyusok nagyon sok folyadékot képesek veszíteni, például hányással, hasmenéssel vagy lihegéssel. Ilyenkor az alábbi tüneteket produkálhatják.

Két kutya belefulladt az IKEA vízadagolójába
Két kutya belefulladt az IKEA vízadagolójába, visszahívják a terméket

A kollekcióban fekvőhelyeket, pórázakat, kutya- és macskajátékokat, etetőtálakat is árulnak, a vízadagolót azonban most visszahívják. A cég ugyanis két balesetről értesült, amikor kutyák feje beszorult a Lurvig vízadagoló tartályába, és az állatok megfulladtak.

A vízadagolót 15 piacon kezdték árusítani 2017 októberében, de az áruház most arra kéri a vásárlókat, hogy haladéktalanul szüntessék be a termék használatát. Az IKEA visszafizeti a termék teljes vételárát a vásárlóknak, ha visszaviszik azt a legközelebbi áruházba.

"Mélyen lesújtott bennünket a két eset, melynek során két kisállat megfulladt. Tudjuk, hogy vásárlóinknak mennyire sokat jelentenek, szinte családtagnak számítanak a kis kedvencek. Az IKEA mindig elsődleges szempontnak tartja a biztonságot, ezért döntött úgy, hogy visszahívja az áruházakból a LURVIG vízadagolót" - mondja Petra Axdorff, az IKEA of Sweden AB. üzletági vezetője. Az IKEA a vásárlók megértését kéri.

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: