Így etessük a kölyökkutyát és kölyökmacskát

A kölyök házikedvencek speciális étrendet igényelnek. Érzékenyebbek ugyanis a táplálkozási egyensúlyzavarokra, a nem megfelelő táplálás pedig akár betegségeket is okozhat nekik. Az alábbiakat érdemes megjegyezni.

A kiegyensúlyozott táplálás nagyon fontos

Vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok, amelyekből fontos, hogy ne csak kevesebbet ne kapjanak, de többet sem. A kalcium , amely fontos szerepet játszik a csontok növekedésében, túl nagy mértékű bevitel esetén a kiskutyáknál ortopéd betegségek kialakulását okozhatja. Különösen a nagy méretű kutyafajták egyedei érzékenyek erre.

Miért ne adjunk a kutyusnak puszit? Olykor együtt úszunk a kutyánkkal. Olykor a fürdőkádunkban mosdatjuk. Olykor az ágyunkba engedjük vagy éppen pusziözönnel babusgatjuk kedvencünket. Pedig fertőzéseket, betegségeket kaphatunk tőle. Kattintson a részletekért!

Fontos néhány dologra odafigyelni a kisállatok etetésekor
Fontos néhány dologra odafigyelni a kisállatok etetésekor

A kiskutyákat nem szabadna felnőtt táppal etetni

Ennek oka, hogy érzékenyebbek a táplálkozási egyensúlyzavarokra , és az energiaszükségletük is más. Az sem mindegy, hogy egyes tápanyagokat, vitaminokat milyen arányban és mennyiségben tartalmaz az ételük, mivel ettől függ, hogy milyenek lesznek a csontjaik, a vérük, a szőrük vagy az általános egészségi állapotuk.

A fiatalabb állatokat gyakrabban kell etetni

A kiskutyáknak naponta háromszor kell enniük, a 6 hónapnál fiatalabb cicákat pedig még ennél is gyakrabban érdemes etetni: négy-hat alkalommal naponta. Emellett rendszeresen érdemes mérni a súlyukat, és azt, hogy izmaik milyen állapotban vannak, továbbá ügyelni szükséges a napi kalóriabevitelükre is. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a tápanyag- és a kalóriaszükséglet nem ugyanaz a különböző fajtáknál.

Tápláláskor figyeljünk az ösztöneikre!

Ha a természetes étkezési szokásokat, ösztönöket figyelembe vesszük, akkor ezzel növelhetjük az aktivitást, segíthetünk kordában tartani az állat súlyát, és erősíthetjük a köteléket a gazdi és a cica között. Mivel a cicák vadászó állatok, érdemes kifejezetten etetéshez kapcsolódó játékokat bevonni a táplálási folyamatba. A kutyáknál pedig jól működik az étellel jutalmazás.

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)