KVENTIAX SR 400 mg retard tabletta

KVENTIAX SR 400 mg retard tabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Kventiax SR retard tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Kventiax SR retard tabletta a kvetiapin nevű hatóanyagot tartalmazza, amely az antipszichotikumoknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik. A Kventiax SR retard tabletta számos betegség kezelésére szolgál, amelyek a következők:
- Bipoláris depresszió és major depressziós epizódok major depressziós zavarban: nagyon szomorúnak érzi magát vagy lehangoltságot érez, bűntudata van, erőtlennek érzi magát, étvágytalan vagy nem tud aludni.
- Mánia: nagyon izgatott, emelkedett hangulatban van, lelkes, túlzottan aktív vagy rossz az ítélőképessége, azaz indokolatlanul agresszív vagy indulatkitörései vannak.
- Skizofrénia: olyan hangokat hall, olyan dolgokat érzékel, amelyek valójában nincsenek ott, olyan dolgokban hisz, amelyek nem léteznek, vagy különösen gyanakvó, szorongó, zavart, bűntudata van, feszült vagy rossz hangulatban van.
Ha a Kventiax SR retard tablettát major depressziós zavar major depressziós epizódjainak kezelésére írják fel Önnek, akkor a betegsége kezelésére használt másik gyógyszer kiegészítéseként kell szednie.
Kezelőorvosa akkor is folytathatja a Kventiax SR retard tablettával történő kezelést, ha Ön jobban érzi magát.
2. Tudnivalók a Kventiax SR retard tabletta alkalmazása előtt
Ne szedje a Kventiax SR retard tablettát:
- ha allergiás a kvetiapinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
- ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi:
-- HIV-kezelésre szolgáló gyógyszerek
-- azol típusú gyógyszerek (gombás fertőzésekre)
-- eritromicin vagy klaritromicin (fertőzésekre)
-- nefazodon (depresszió ellen)
Ne szedje a Kventiax SR retard tablettát, ha a fentiek valamelyike vonatkozik Önre. Ha bizonytalan, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni a Kventiax SR retard tablettát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Kventiax SR retard tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- Önnek vagy családjában valakinek szívproblémája van vagy volt, például szívritmuszavar, szívizom gyengesége vagy gyulladása, vagy ha olyan gyógyszert szed, amely hatással lehet a szívverésére
- alacsony a vérnyomása
- szélütése (sztrók) volt, különösen, ha Ön időskorú
- májproblémái vannak
- valaha volt epilepsziás rohama
- cukorbeteg vagy fennáll Önnél a cukorbetegség kockázata. Ez esetben kezelőorvosa ellenőrzi a vércukorszintjét a Kventiax SR-kezelés alatt.
- tudomása van róla, hogy valaha lecsökkent a fehérvérsejtszáma (más gyógyszerek hatására vagy egyéb ok miatt)
- Ön demenciában (agyi funkcióvesztésben) szenvedő idős beteg. Ez esetben nem szedheti a Kventiax SR retard tablettát, mert a gyógyszerek azon csoportja, ahova a Kventiax SR is tartozik, emelheti a sztrók, vagy néhány esetben a halálozás kockázatát demenciában szenvedő idős betegeknél.
- Önnek, vagy valamelyik családtagjának korábban vérrögösödése (trombózisa, embóliája) volt, vagy az ehhez hasonló gyógyszerek alkalmazását követően vérrögösödés alakult ki.
- valaha előfordult már Önnel vagy megtörténik, hogy éjszakai alvás közben rövid időre abbamarad a légzése (alvási apnoe) és ha olyan gyógyszereket szed, amelyek lassítják a normális agyműködést (nyugtatók).
- valaha előfordult már Önnel vagy megtörténik, hogy nem tudja teljesen kiüríteni a hólyagját (vizeletretenció), prosztata megnagyobbodása, bélelzáródása van vagy megemelkedett a nyomás a szemében. Ezeket az állapotokat néha bizonyos betegségek kezelése során alkalmazott olyan egyéb gyógyszerek idézik elő (ún. antikolinerg szerek), amelyek az idegsejtek működésére hatnak.
- kórtörténetében alkohollal vagy kábítószerrel kapcsolatos visszaélés szerepel.
Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következőket tapasztalja a Kventiax SR retard tabletta bevétele után:
- láz, súlyos izommerevség, verejtékezés vagy tudatállapot-változás ("neuroleptikus malignus szindróma" nevű betegség). Azonnali kezelésre lehet szüksége.
- akaratlan izommozgások, különösen az arc és a nyelv esetén.
- szédülés vagy súlyos aluszékonyság. Ez növelheti a véletlen sérülések (elesés) kockázatát az idős betegeknél.
- Epilepsziás roham.
- Hosszantartó, fájdalmas hímvessző merevedés (priapizmus).
Ezeket az állapotokat ez a gyógyszercsoport okozhatja.
Amint lehetséges, tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következőket tapasztalja:
- Láz, influenzaszerű tünetek, torokfájás vagy más fertőzés, mivel ezek a nagyon alacsony fehérvérsejtszám következményei lehetnek, és a Kventiax SR-kezelés leállítását és/vagy kezelést igényelhetnek.
- Állandó hasi fájdalommal járó vagy kezelésre nem reagáló székrekedés, mivel ezek súlyosabb bélelzáródáshoz vezethetnek.
Öngyilkossági gondolatok és depressziójának súlyosbodása
Ha Ön depresszióval járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek a kezelés első, kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet. Ezek a gondolatok még fel is erősödhetnek, ha hirtelen abbahagyja a gyógyszer szedését.
Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai, ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatok adatai szerint a depresszióban szenvedő 25 év alatti fiatal felnőtteknél gyakrabban fordultak elő önkárosítással, öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok.
Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy menjen azonnal kórházba. Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról és megkéri, hogy olvassa el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy az Ön depressziója súlyosbodik, vagy aggódnak az Ön magatartásában bekövetkező változások miatt.
Testsúlynövekedés
A Kventiax SR-t szedő betegeknél testsúlynövekedést figyeltek meg. Önnek és kezelőorvosának rendszeresen ellenőrizni kell az Ön testsúlyát.

Gyermekek és serdülők
A Kventiax SR retard tabletta alkalmazása nem javasolt gyermekek és 18 év alatti serdülők kezelésére.
Egyéb gyógyszerek és a Kventiax SR retard tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Ne szedje a Kventiax SR retard tablettát, ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi:
- HIV-kezelésre szolgáló gyógyszerek
- azol típusú gyógyszerek (gombás fertőzésekre)
- eritromicin vagy klaritromicin (fertőzésekre)
- nefazodon (depresszió ellen)
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi:
- epilepszia elleni gyógyszerek (például fenitoin, karbamazepin)
- magas vérnyomás elleni gyógyszerek
- barbiturátok (álmatlanság ellen)
- tioridazin vagy lítium (egyéb antipszichotikumok)
- olyan gyógyszerek, amelyeknek hatása van a szívverésre, például az elektrolit-egyensúlyt megbontó gyógyszerek (alacsony kálium- vagy magnéziumszint), mint pl. a diuretikumok (vízhajtó tabletták) vagy bizonyos antibiotikumok (fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek)
- olyan gyógyszerek, amelyek székrekedést okozhatnak
- bizonyos betegségek kezelése során alkalmazott olyan gyógyszerek (úgynevezett antikolinerg szerek), amelyek az idegsejtek működésére hatnak.
Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt abbahagyná bármely felsorolt gyógyszer szedését.

A Kventiax SR retard tabletta egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
- A Kventiax SR retard tabletta hatására az étkezés hatással lehet, ezért a gyógyszert legalább egy órával étkezés előtt kell bevennie.
- Alkohol egyidejű fogyasztását kerülje. A Kventiax SR retard tabletta és az alkohol együttes hatása álmosságot okoz.
- Ne igyon grépfrútlevet, amíg Kventiax SR retard tablettát szed. Ez befolyásolhatja a gyógyszer hatását.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.
Terhesség alatt nem szabad szednie a Kventiax SR retard tablettát, csak ha ezt kezelőorvosával megbeszélte.
Ha Ön szoptat, nem szabad szednie a Kventiax SR retard tablettát.
Elvonási tünetek jelentkezhetnek azon anyák újszülötteinél, akik a terhesség alatt Kventiax SR retard tablettát szedtek. Ha az anya a terhesség utolsó trimeszterében (a terhesség utolsó három hónapjában) alkalmazta a Kventiax SR retard tablettát, az újszülöttben a következő tünetek fordulhatnak elő: remegés, izommerevség és/vagy izomgyengeség, álmosság, nyugtalanság, légzési problémák, táplálkozási nehézség. Ha gyermekén a fenti tünetek bármelyikét észleli, keresse fel gyermekorvosát.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Kventiax SR retard tabletta álmosságot okozhat. Ne vezessen, és ne kezeljen gépeket, amíg nem tudja, hogyan hat Önre ez a készítmény.
A Kventiax SR retard tabletta laktózt és nátriumot tartalmaz
A Kventiax SR laktózt tartalmaz, amely a cukrok egy fajtája. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
A Kventiax SR 400 mg-os retard tabletta 7,82 mg nátriumot tartalmaz retard tablettánként.
Két tablettát meghaladó dózis több mint 23 mg (1 mmol) nátriumot tartalmaz, amit kontrollált nátrium diéta esetén figyelembe kell venni.

A vizeletből történő gyógyszerkimutatásra kifejtett hatás
A Kventiax SR retard tabletta alkalmazása mellett előfordulhat, hogy a vizeletből végzett gyógyszerkimutatás során egyes teszteljárások pozitív eredményt mutathatnak a metadonra és bizonyos, a depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerekre, az ún. triciklusos antidepresszánsokra akkor is, ha nem szedi ezeket a gyógyszereket. Az eredmények igazolására specifikusabb teszteljárás alkalmazása ajánlott.

3. Hogyan kell szedni a Kventiax SR retard tablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A kezdőadagot kezelőorvosa határozza meg. A fenntartó adag (napi adag) az Ön betegségétől és szükségleteitől függ, de általában 150 és 800 mg között van.
- A tablettát naponta egyszer kell bevenni.
- A tablettát nem szabad elvágni, összerágni vagy összetörni.
- A tablettát egészben, vízzel nyelje le.
- Lehetőleg éhgyomorra vegye be a tablettát (legalább egy órával étkezés előtt. előtt vagy lefekvéskor, orvosa megmondja Önnek, hogy mikor).
- Ne igyon grépfrútlevet, amíg Kventiax SR retard tablettát szed. Ez befolyásolhatja a gyógyszer hatását.
- Ne hagyja abba a tabletták szedését akkor sem, ha jobban érzi magát, hacsak a kezelőorvos így nem rendelkezik.
Májproblémák
Ha májproblémái vannak, kezelőorvosa megváltoztathatja az adagját.
Idősek
Ha Ön időskorú, kezelőorvosa megváltoztathatja az adagját.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A Kventiax SR retard tablettát nem szabad gyermeknél és 18 év alatti serdülőknél alkalmazni.
Ha az előírtnál több Kventiax SR retard tablettát vett be
Ha az előírtnál több Kventiax SR retard tablettát vett be, álmosságot, szédülést érezhet, vagy rendellenes szívverést tapasztalhat. Vegye fel a kapcsolatot kezelőorvosával vagy menjen azonnal a legközelebbi kórházba. Vigye magával a készítményt!

Ha elfelejtette bevenni a Kventiax SR
retard tablettát
Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, kivéve, ha már közeledik a következő adag bevételének ideje.
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Kventiax SR retard tabletta szedését
Amennyiben hirtelen megszakítja a Kventiax SR szedését, előfordulhat, hogy nem tud aludni (álmatlanság), hányingere lehet, fejfájás, hasmenés, hányás, szédülés vagy ingerlékenység jelentkezhet. A kezelés megszakítása előtt kezelőorvosa javasolhatja az adag fokozatos csökkentését.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több, mint 1 beteget érinthet)
- Szédülés (eleséshez vezethet), fejfájás, szájszárazság
- Álmosság-érzés (ez a Kventiax SR retard tabletta-kezelést folytatva idővel elmúlhat) (eleséshez vezethet)
- Megvonási tünetek (a kezelés abbahagyásakor jelentkeznek): álmatlanság, hányinger, fejfájás, hasmenés, hányás, szédülés, ingerlékenység. Fokozatos, legalább 1-2 hétig tartó megvonás javasolt.
- Testsúlynövekedés
- Rendellenes izommozgások, nehézség az izommozgások indításakor, izomremegés, nyugtalanság-érzés, fájdalom nélküli izommerevség
- Egyes vérzsírok szintjének emelkedése (lipidszint emelkedés, mint pl. trigliceridek és összkoleszterin szint)

Gyakori
mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Gyors szívverés
- Szívdobogás-érzés, a szívverés kimaradásának érzése
- Székrekedés, emésztési zavar
- Gyengeségérzés
- A kéz és a láb megduzzadása
- Alacsony vérnyomás felálláskor. Ez szédülést vagy ájulást okozhat (eleséshez vezethet).
- Vércukorszint-emelkedés
- Homályos látás
- Rendellenes álmok, rémálmok
- Étvágynövekedés
- Ingerlékenység
- Beszédzavarok
- Öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok, a depresszió súlyosbodása
- Nehézlégzés
- Hányás (főként időseknél)
- Láz
- A pajzsmirigy-hormonok szintjének változása a vérben
- Bizonyos fehérvérsejtek számának csökkenése
- Bizonyos májenzimek szintjének emelkedése a vérben
- A prolaktin hormon szintjének emelkedése a vérben. A megemelkedett prolaktinszint ritka esetekben a következőkhöz vezethet:
-- Mellduzzadás és váratlan tejtermelődés nőknél és férfiaknál egyaránt.
-- Nőknél a menstruáció kimaradása vagy rendszertelen havi vérzés.

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Epilepsziás roham
- Allergiás reakciók, beleértve a kiemelkedő duzzanatokat, a bőr feldagadását és a száj körüli duzzanatot.
- Kellemetlen érzés a lábakban ("nyugtalan láb" szindróma)
- Nyelési nehézség
- Akaratlan mozgások - főleg az arcon és nyelven
- Szexuális zavarok
- Cukorbetegség
- Az EKG-n látható eltérések a szív elektromos tevékenységében (QT-szakasz megnyúlás)
- A normálisnál alacsonyabb pulzusszám (bradikardia), amely a kezelés kezdetén jelentkezhet, és amely alacsony vérnyomással és ájulással járhat.
- Vizeletürítési nehézségek
- Rövid, átmeneti eszméletvesztés (eleséshez vezethet)
- Orrdugulás
- A vörösvértestek, vérlemezkék, egyes fehérvérsejtek számának csökkenése
- A vér nátriumszintjének csökkenése
- A már meglévő cukorbetegség súlyosbodása
Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Magas testhőmérséklettel (lázzal), izzadással, álmossággal és gyengeséggel járó tünetegyüttes (neuroleptikus malignus szindróma nevű betegség)
- A bőr és a szem sárgás elszíneződése (sárgaság)
- Májgyulladás (hepatitisz)
- Hosszantartó, fájdalmas hímvessző merevedés (priapizmus)
- Mellduzzadás, váratlan tejcsorgás (galaktorrea)
- Menstruációs zavarok
- Vérrögképződés a vénákban, különösen a lábakban (tünetei lehetnek a láb megdagadása, fájdalma, vörössége), amely a véráram útján tovább sodródhat a tüdőkbe, mellkasi fájdalmat, nehézlégzést okozva. Ha ezen tünetek közül bármelyiket tapasztalja, azonnal kérjen orvosi segítséget!
- Alvajárás (járkálás, beszélés, evés vagy egyéb aktvitás alvó állapotban)
- Alacsony testhőmérséklet (hipotermia)
- Hasnyálmirigy-gyulladás
- A "metabolikus szindrómának" nevezett állapot, amelyben a következők közül 3 vagy több fennáll Önnél: has körüli elhízás, a "jó koleszterin" (HDL) szintjének csökkenése, a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjének emelkedése, magas vérnyomás és vércukorszint-emelkedés.
- Láz, influenzaszerű tünetek, torokfájás vagy más fertőzések együttes előfordulása nagyon alacsony fehérvérsejtszám mellett (agranulocitózis)
- Bélelzáródás
- A vér kreatin-foszfokináz (az izmokból származó anyag) szintjének emelkedése
Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Súlyos bőrkiütés, hólyagok, vörös foltok a bőrön.
- Súlyos allergiás reakció (anafilaxia), ami légzési nehézséget okozhat vagy sokk alakulhat ki.
- A bőr hirtelen felduzzadása, általában a szem és az ajkak körül, valamint a torokban (angioödéma)
- A szem, a száj és a nemi szervek körüli súlyos bőrfelhólyagosodással járó állapot (Stevens-Johnson szindróma).
- Az antidiuretikus hormon (a vesében fokozza a vízvisszatartást) kiválasztásának zavara.
- Az izomrostok lebomlása és izomfájdalom (rabdomiolízis)
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg)
- Bőrkiütés szabálytalan alakú vörös foltokkal (eritéma multiforme)
- Súlyos, hirtelen fellépő allergiás reakció lázzal, amely a bőr felhólyagosodásával és lehámlásával jár (toxikus epidermális nekrolízis)
- Elvonási tünetek jelentkezhetnek azon anyák újszülötteinél, akik a terhesség alatt Kventiax SR retard tablettát szedtek.
Az a gyógyszercsoport, amelyhez a Kventiax SR retard tabletta tartozik, szívritmuszavarokat okozhat, amelyek súlyosak és súlyos esetekben halálosak is lehetnek.
Néhány mellékhatás csak vérvizsgálattal állapítható meg. Ide tartozik bizonyos zsírok (trigliceridek és összkoleszterin) szintjének vagy a vércukorszintnek a változása, a pajzsmirigyhormonok szintjének változása, a májenzimek szintjének emelkedése, bizonyos típusú vérsejtek számának csökkenése, a vörösvértestek számának csökkenése, a kreatin-foszfokináz (az izmokból származó anyag) szintjének emelkedése, a nátriumszint csökkenése és a prolaktin nevű hormon szintjének emelkedése. A prolaktinszint-emelkedés a következőket eredményezheti:
- mellduzzadás, tejcsorgás nőknél és férfiaknál egyaránt
- nőknél a menstruáció kimaradása vagy rendszertelen havi vérzés
Kezelőorvosa időről időre kérni fogja az Ön vérvizsgálatát.

Mellékhatások gyermekeknél és serdülőknél
Ugyanazok a mellékhatások fordulhatnak elő gyermekeknél és serdülőknél, mint felnőtteknél.
A következő mellékhatások csak gyermekeknél és serdülőknél jelentkeztek, vagy náluk nagyobb gyakorisággal fordultak elő, mint a felnőtteknél.
Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több, mint 1 beteget érinthet)
- A prolaktin nevű hormon vérszintjének emelkedése. Ez ritkán a következőket okozhatja:
-- mellduzzadás és váratlan tejtermelődés lányoknál és fiúknál egyaránt
-- lányoknál a menstruáció kimaradása vagy rendszertelen havi vérzés
- Étvágynövekedés
- Hányás
- Rendellenes izommozgások, nehézség az izommozgások indításakor, izomremegés, nyugtalanság-érzés, fájdalom nélküli izommerevség
- Vérnyomás-emelkedés
Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Gyengeség-érzés, átmeneti eszméletvesztés (eleséshez vezethet)
- Orrdugulás
- Ingerlékenység.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Kventiax SR retard tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Kventiax SR retard tabletta?
- A készítmény hatóanyaga a kvetiapin.
Retard tablettánként 400 mg kvetiapint tartalmaz (kvetiapin-hemifumarát formájában).
- A Kventiax SR 400 mg retard tabletta egyéb összetevői:
tablettamag:hipromellóz (4000 mPas), hipromellóz (100 mPas) laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, nátrium-citrát-dihidrát és magnézium-sztearát
filmbevonat:hipromellóz (5 cP), titán-dioxid (E171), makrogol 400.

Milyen a Kventiax SR retard tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér vagy csaknem fehér, kapszula alakú, mindkét oldalán domború felületű filmtabletta, egyik oldalán mélynyomású "400" jelöléssel.
A tabletta méretei: hosszúság: 18,7 - 19,5 mm, vastagság: 5,5 - 7,1 mm.
10x, 30x, 50x, 60x, 90x és 100x retard tabletta OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban, dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Kiszerelés: 60x Törzskönyvi szám: OGYI-T-20471/82
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: KRKA d.d.
  • Hatóanyag: quetiapine
  • ATC: Quetiapine
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 19866Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 300 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 19866 Ft

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)