FLOXET 10 mg kemény kapszula

FLOXET 10 mg kemény kapszula betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Floxet kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Floxet az ún. szelektív szerotonin visszavételt gátló depresszió ellenes gyógyszerek közé tartozik.
A készítmény a következő állapotok kezelésére alkalmazható:
Felnőttek:
- Depresszió
- Kényszerbetegség
- A Floxet-et a pszichoterápia kiegészítéseként használják a falási rohamok és hashajtási tevékenység csökkentésére (Bulimia nervosa).
Gyermekek és serdülők 8 éves kor felett:
- Mérsékelt, ill. súlyos depressziós állapotok, amennyiben a depresszió nem javul 4-6 pszichoterápia után sem. Mérsékelt vagy súlyos depresszióban szenvedő gyermek vagy fiatal részére a Floxet kezelés csak a pszichoterápiával együtt alkalmazva javallt.
2. Tudnivalók a Floxet kemény kapszula szedése előtt
Ne szedje a Floxet kemény kapszulát:
- Ha allergiás a fluoxetinre (Floxet hatóanyaga) vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. A túlérzékenység jelentkezhet kiütés, viszketés, arc- vagy ajakduzzadás, vagy nehézlégzés formájában.
- Bizonyos más depresszió elleni gyógyszerekkel (úgynevezett MAO-gátlókkal, kivéve szelegilin) együtt, azok szedését megelőző 5 hétben, vagy azok szedését követően 2 hétig.
- Floxet szedése ellenjavallt 8 éves kor alatt.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Floxet kemény kapszula szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a szakszemélyzettel.
Az alábbi betegségekben és állapotokban a Floxet alkalmazása fokozott elővigyázatosságot igényel, ezért feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármelyik vonatkozik Önre:
- Ha epilepsziája van, görcsrohama volt valaha a múltban, ill. ha görcsroham jelentkezik, vagy a rohamok gyakorisága nő. Azonnal forduljon orvosához, mert lehetséges, hogy a Floxet szedését fel kell függeszteni.
- Ha a múltban kórosan emelkedett hangulattal járó megbetegedésben (mánia) szenvedett; ha most van mániás állapota, azonnal forduljon orvosához, mert lehetséges, hogy a Floxet szedését fel kell függeszteni.
- Ha cukorbetegségben szenved, mert a cukorbetegség kezelésére használt inzulin vagy más készítmény adagját esetleg módosítani kell.
- Ha májbetegségben szenved (lehet, hogy módosítani kell a gyógyszer adagját).
- Ha szívbetegségben szenved.
- Ha vízhajtót szed, különösen idős korban (65 év felett).
- Ha elektrosokk kezelésben részesül.
- Ha vérzési rendellenességben szenved vagy szenvedett, vagy véraláfutások, ill. szokatlan vérzések jelentkeznek.
- Ha olyan gyógyszereket szed, amelyek befolyásolják a véralvadást.
- Ha tamoxifennel (rosszindulatú emlődaganat kezelésére szolgál) való kezelés alatt áll (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Floxet kemény kapszula");
- Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása
Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség.
Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet.
Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:
- Ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.
- Ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.
Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát, vagy menjen kórházba.
Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.
Gyermekek és serdülők (8-18 éves kor)
Fontos tudni, hogy az ebbe a csoportba tartozó gyógyszerek szedése esetén, 18 éves kor alatti betegeknél fokozott az öngyilkossági kísérlet, az öngyilkossági gondolatok és az ellenséges viselkedés (jellemzően erőszakos magatartás, ellenkezés és düh) veszélye. Floxet használata 8 és 18 éves kor közötti gyermekek és serdülők kezelésére kizárólag mérsékelt, ill. súlyos depressziós állapotokban javasolt (pszichoterápiával kombinálva). Minden más betegség esetén ellenjavallt a Floxet kezelés ebben a korcsoportban. Emellett a Floxet hosszú távú alkalmazásának biztonságosságára vonatkozó adatok korlátozottak a növekedés, serdülés illetve a kognitív (gondolkodási) funkciók, érzelmi és viselkedésbeli fejlődés szempontjából. Ennek ellenére az orvos 18 éves kor alatt is felírhatja a Floxet-et mérsékelt, ill. súlyos depressziós állapot kezelésére pszichoterápiával kombinálva, amennyiben úgy látja, hogy a beteg érdekében szükség van rá. Amennyiben a kezelőorvos Floxet-et írt fel 18 éves kor alatti betegnek, és ezzel kapcsolatban kérdése merül fel, keresse fel újra a kezelőorvost. Tájékoztassa a kezelőorvost, amennyiben a fent felsorolt tünetek kialakulását vagy rosszabbodását észleli olyan 18 éves kor alatti betegnél, aki a Floxet-et alkalmazza. Emellett a Floxet készítmény hosszú távú alkalmazásának biztonságossága a növekedés, serdülés illetve a kognitív funkciók és viselkedés fejlődése szempontjából ebben a korcsoportban még nem bizonyított.
Egyéb gyógyszerek és a Floxet kemény kapszula
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett (5 hétre visszamenőleg), valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A Floxet befolyásolhatja néhány egyéb készítmény hatását. Ide tartoznak:
- MAO-gátlók (depresszió kezelésére alkalmazzák). Az ún. nem-szelektív MAO-gátlókat és A-típusú MAO-gátlókat nem szabad Floxet-tel együttesen alkalmazni, mivel súlyos vagy akár halálos reakciók (szerotonin szindróma) léphetnek fel.
- a B-típusú MAO-gátlók (pl. a Parkinson-kór kezelésére használt szelegilin) esetleg szedhetők Floxettel egyidejűleg, ha orvosa gondosan ellenőrzi Önt.
-lítium, triptofán: ezen készítmények Floxet-tel együttes alkalmazása esetén fokozott a szerotonin szindróma kockázata. Lítiummal együttes alkalmazás esetén orvosa gyakrabban fogja ellenőrizni állapotát.
- fenitoin (epilepszia kezelésére használják): a Floxet befolyásolhatja a fenitoin vérszintjét, együttes alkalmazás esetén ezért orvosa elővigyázatosabban indíthatja el a fenitoin-kezelést és rendszeresen ellenőrzi majd állapotát.
- klozapin (bizonyos pszichés zavarok kezelésére használják), tramadol (fájdalomcsillapító) vagy triptánok (migrén kezelésére használják), mert fokozódik a magas vérnyomás kockázata.
- flekainid vagy enkainid (szívbetegség kezelésére használják); karbamazepin (epilepszia kezelésére használják); triciklikus antidepresszánsok (depresszió kezelésére használják: pl imipramin, dezipramin és amitriptilin): együttes alkalmazás esetén orvosa csökkentheti ezen készítmények adagját, mert a Floxet módosíthatja a hatásukat.
- tamoxifen (rosszindulatú emlődaganat kezelésére szolgál); mivel a fluoxetin megváltoztathatja ennek a gyógyszernek a vérszintjét és a tamoxifen hatáscsökkenése nem zárható ki, kezelőorvosa szükség esetén fontolóra vehet más antidepresszáns kezelést.
- warfarin és egyéb véralvadásgátlók: a Floxet módosíthatja a hatásukat. Ha elkezdi vagy abbahagyja a Floxet-kezelést warfarin (véralvadásgátló) szedése mellett, orvosa el fog végezni bizonyos vizsgálatokat.
- Ha Floxet-et szed, akkor ne használjon orbáncfű (Hypericum perforatum) készítményt, mert ez nemkívánatos hatások jelentkezéséhez vezethet. Amennyiben már szedte az orbáncfű készítményt a Floxet kezelés indításakor, hagyja abba az orbáncfű használatát és legközelebb említse meg kezelőorvosának.
A Floxet kemény kapszula bevétele étellel, itallal és alkohollal
- A Floxet kemény kapszulát beveheti étkezéstől függetlenül, tetszése szerint.
Alkohol fogyasztása kerülendő a készítmény alkalmazása idején.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét bármilyen gyógyszer szedése előtt.
Terhesség
A lehető leghamarabb beszéljen kezelőorvosával, ha Ön terhes, vagy terhes lehet, esetleg terhességet tervez.
Azoknál a csecsemőknél, akiknek édesanyja a terhesség első néhány hónapjában fluoxetint szedett néhány vizsgálat a születési rendellenességek kialakulásának fokozott kockázatát mutatja, különösen azokat, amelyek a szívet érintik.
Az átlagos lakosság körében, 1 gyermek születik 100 újszülött közül szívfejlődési rendellenességgel.
Ez a szám emelkedik 2-re 100 újszülöttre vonatkoztatva azokban az esetekben amikor az édesanya fluoxetint szedett.
Ön és kezelőorvosa dönthet úgy, hogy jobb, ha fokozatosan abbahagyja a Floxet szedését a terhesség alatt. A körülményektől függően azonban kezelőorvosa dönthet úgy is, hogy jobb az Ön számára, ha mindvégig folyamatosan szedi a Floxet-et.
Győződjön meg arról, hogy szülésznője és/vagy kezelőorvosa tudja, hogy Ön Floxet-kezelés alatt áll. Amennyiben terhesség alatt, különösen annak utolsó 3 hónapjában történik kezelés Floxet-tel növekedhet a csecsemőnél bizonyos súlyos állapot kialakulásának kockázata, amelyet újszülöttkori perzisztáló pulmonális hypertenziónak (PPHN) neveznek, a csecsemő légzése ilyenkor szapora és bőre kékessé válik.
Ezek a tünetek általában a születés utáni első 24 órában jelentkeznek. Amennyiben ez az Ön csecsemőjénél alakul ki azonnal vegye fel a kapcsolatot szülésznőjével és/vagy orvosával.
Óvatosság szükséges terhesség ideje alatt, különösen a késői szakaszban vagy a szülés előtt, mivel az újszülötteknél a következő tüneteket írták le: izgatottság, remegés, izomgyengeség, állandó sírás, szopási vagy alvási nehézség.
Szoptatás
A Floxet hatóanyaga kiválasztódik az anyatejbe és mellékhatásokat okozhat a csecsemőnél. Csak akkor szoptasson, ha feltétlenül szükséges. Ha folytatja a szoptatást, orvosa alacsonyabb Floxet adagot írhat elő.
Termékenység
Állatkísérletekben a fluoxetin negatívan befolyásolta az ondó minőségét. Ez elméletileg hatással lehet a termékenységre, azonban a humán termékenységre kifejtett hatást mindeddig nem figyeltek meg.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítmény befolyásolhatja ítélőképességét vagy egyensúlyérzékét. Orvosa vagy gyógyszerésze tanácsa nélkül ne vezessen autót és ne kezeljen gépeket.
A Floxet kemény kapszula laktózt tartalmaz Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni a Floxet kemény kapszulát?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
- Depresszió: a javasolt adag 20 mg naponta. A kezelést követő 3-4 héten belül orvosa módosíthatja az adagot, ha szükséges. Az adagolást szükség esetén fokozatosan 60 mg-ra lehet emelni. Orvosa a lehető legalacsonyabb hatásos dózist állítja be. Lehetséges, hogy nem érzi magát azonnal jobban, amikor elkezdi szedni a depresszió elleni gyógyszerét. Ez megszokott dolog, mivel a depresszió tüneteinek javulása az első néhány hét után jelentkezhet. Depresszióban szenvedő beteget legalább 6 hónapig kell kezelni.
- Bulimia nervosa: a javasolt adag 60 mg naponta.
- Kényszerbetegség: a javasolt adag 20 mg naponta. A kezelést követő 2 héten belül orvosa módosíthatja az adagot, ha szükséges. Az adagolást szükség esetén fokozatosan 60 mg-ra lehet emelni. Amennyiben 10 héten belül nem jelentkezik javulás, lehetséges, hogy leállítják a Floxet kezelést.
- Amennyiben Ön idősebb életkorú, orvosa óvatosabban fogja az adagot emelni és a napi adag általában nem haladhatja meg a 40 mg-ot. A maximális adag 60 mg naponta.
Ha májbetegsége van, vagy olyan gyógyszert szed, mely kölcsönhatásba léphet a Floxettel, orvosa alacsonyabb adagot írhat elő, vagy javasolhatja a Floxet másnaponta történő szedését.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
Depresszióban szenvedő gyermekek és serdülők 8-18 éves korban: A terápiát a betegség kezelésében jártas szakorvosnak kell kezdeményezni és felügyelni. A kezdeti adag 10 mg naponta. 1-2 hét múlva az orvos emelheti az adagot napi 20 mg-ra. Az adagot óvatosan kell emelni, hogy a beteg a legalacsonyabb hatásos adagot kapja. Kisebb testsúlyú gyermekeknek alacsonyabb adagra lehet szükségük. 6 hónap után az orvos átgondolja a kezelés folytatását. Amennyiben nem jelentkezik javulás, a kezelés indokoltságát újra meg kell gondolni.
Az alkalmazás módja:
- Nyelje le a kapszulát vízzel. Ne rágja szét.
Ha az előírtnál több Floxet kemény kapszulát vett be
- Ha túl sokat vett be, keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát vagy azonnal értesítse kezelőorvosát.
- Vigye magával a Floxet kemény kapszula dobozát, ha lehetséges.
A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, görcsrohamok, szívpanaszok (mint szabálytalan szívverés és szívleállás), légzési panaszok és a tudatállapot változása (izgatottságtól eszméletlenségig terjedően).
Ha elfelejtette bevenni a Floxet kemény kapszulát
- Ha kihagyott egy adagot, ne aggódjon. Vegye be másnap a szokott időben a következő adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
- Segít a rendszeres gyógyszerszedésben, ha minden nap azonos időben veszi be gyógyszerét.
Ha idő előtt abbahagyja a Floxet kemény kapszula szedését
- Ne hagyja abba a Floxet kemény kapszula szedését orvosa utasítása nélkül abban az esetben sem, ha már jobban érzi magát.
- Fontos, hogy folyamatosan szedje gyógyszerét.
- Gondoskodjon róla, hogy ne fogyjon ki gyógyszere.
A Floxet kezelésének leállításakor orvosa lassan fogja csökkenteni adagját egy vagy két hét alatt. Ez segít a megvonásos tünetek kialakulását csökkenteni.
A következő megvonásos tüneteket észlelheti, ha abbahagyja a Floxet szedését: szédülés, bizsergő (szúró) érzés, alvászavarok (élénk vagy gyötrő álmok, alvási képtelenség), nyugtalanság vagy izgatottság, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, szorongás, hányinger/hányás (rosszullét), remegés, fejfájás.
A Floxet szedésének leállítását követően jelentkező tünetek többnyire enyhék és maguktól elmúlnak néhány héten belül. Ha a kezelés abbahagyásakor tüneteket észlel, értesítse kezelőorvosát.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Vérképzőszervi betegségek és tünetek - tisztázatlan eredetű véraláfutás vagy vérzés.
Immunrendszeri betegségek és tünetek - szérumbetegség-szerű reakció.
Pszichiátriai kórképek - hallucinációk, kórosan emelkedett hangulat, zavartság, nagyfokú nyugtalanság, szorongás, idegesség, a gondolkodás és a figyelem zavarai, pánikrohamok, öngyilkossági, önbántalmazási gondolatok (ezek a tünetek adódhatnak az alapbetegségből), étvágytalanság, orgazmus hiánya, szokatlan álmok.
Idegrendszeri betegségek és tünetek - álmatlanság, álmosság, szédülés, szabályozhatatlan mozgások, nyugtalanság-érzés a lábakban mozgáskényszerrel (akatízia), görcsrohamok.
Szembetegségek és szemészeti tünetek - homályos látás.
Érbetegségek és tünetek - szédülés felálláskor.
Légzőrendszeri, mellkasi betegségek és tünetek - torokfájás, légszomj. Ritkán jelentettek különböző tüdőbetegségeket.
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek - hasmenés és gyomorpanaszok, hányás, emésztési zavar, nyelési nehezítettség vagy szokatlan ízérzés, vagy szájszárazság.
Máj- és epebetegségek, illetve tünetek - ritkán jelentettek kóros májfunkciós értékeket, nagyon ritkán májgyulladást.
A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei - viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, hajhullás, fényérzékenység.
A csont-izomrendszert betegségei és tünetei - ízületi vagy izomfájdalom.
Vese- és húgyúti betegségek és tünetek - vizeletürítési zavar vagy gyakori vizeletürítés.
A nemi szervekkel és az emlőkkel kapcsolatos betegségek és tünetek - gyenge szexuális teljesítmény, hosszan tartó hímvessző merevedés és tejcsorgás.
Általános tünetek, - fejfájás, fáradékonyság, hidegrázás, hőhullámok, ásítozás, verejtékezés, nagyon ritkán súlyos allergiás reakciók és ún. szerotonin-szindróma (tisztázatlan eredetű láz, szapora légzéssel vagy szívveréssel, verejtékezés, izommerevség vagy remegés, zavartság, nagyfokú izgatottság vagy álmosság).
Laboratóriumi és egyéb vizsgálatok eredménye - alacsony nátrium-érték a vérben
A fenti mellékhatások többsége néhány hét alatt megszűnik a gyógyszer szedése során.
Csonttörések fokozott kockázatát figyelték meg azoknál a betegeknél, akiket ezzel a típusú gyógyszerrel kezelnek.
További mellékhatások gyermekeknél és serdülőknél (8-18 éves korig) - a Floxet okozhat lassúbb növekedést vagy a nemi érés esetleges késlekedését.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
5. Hogyan kell a Floxet kemény kapszulát tárolni?
Legfeljebb 30 °C-on, fénytől védve tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Floxet kemény kapszula:
Hatóanyag:
Floxet 10 mg kemény kapszula:
10 mg fluoxetin (11,20 mg fluoxetin-hidroklorid formájában) kapszulánként.
Floxet 20 mg kemény kapszula:
20 mg fluoxetin (22,40 mg fluoxetin-hidroklorid formájában) kapszulánként.
Egyéb összetevők:
Floxet 10 mg kemény kapszula:
magnézium-sztearát, hidegen duzzadó keményítő, laktóz-monohidrát (56,80 mg kapszulánként), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
Floxet 20 mg kemény kapszula
vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát (146,60 mg kapszulánként), indigókármin (E132), kinolinsárga (E104), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Küllem:
Floxet 10 mg kemény kapszula: 3-as méretű, Coni Snap típusú, önzáró sárga színű (kapszula test és kupak), felső részén "EGIS 412" jelzéssel ellátott keményzselatin kapszulába töltött 88,8 mg töltettömegű fehér vagy csaknem fehér, szagtalan vagy csaknem szagtalan por.
Floxet 20 mg kemény kapszula: 3-as méretű, átlátszatlan világoszöld keményzselatin kapszulába töltött fehér vagy csaknem fehér por.
Kiszerelés:
Floxet 10 mg kapszula: 14 db kapszula PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Floxet 20 mg kapszula: 14, 28 db kapszula PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Kiszerelés: 14x Törzskönyvi szám: OGYI-T-5184/04
FLOXET 10 mg kemény kapszula
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: EGIS
  • Hatóanyag: fluoxetine
  • ATC: Fluoxetine
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 1011Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Normatív támogatás esetén téritési díj: 758 Ft
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +5 °C
Minimum: +2 °C

Döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a déli határ közelében és az Alföldön vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. Az ország északi felén várható további tartós eső, délelőtt az északi határszélen ónos eső, havas eső, havazás is. A Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában kiadós mennyiség valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll.