Menedéket keresett az eső elől, rászakadt a ház teteje

Utcai balesethez riasztották csütörtök délután a mentőszolgálat egységeit. Egy fiatal nő került bajba, akire rázuhant egy hatalmas, több négyzetméteres bádoglemez az egyik háztetőről a fővárosra lecsapó vihar közepette.

Mint az az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében olvasható, a 30 év körüli nő barátnője társaságában éppen a heves eső elől keresett menedéket, amikor bekövetkezett a szerencsétlen baleset. A mentésirányítás azonnal több mentőegységet riasztott, akik rövid időn belül meg is érkeztek a helyszínre. Mivel azonban a sérültet nem lehetett mozgatni, ezért az utcán, a szakadó esőben kezdték meg az ellátását. A nőt végül fájdalomcsillapítás és speciális teströgzítés révén tudták csak beemelni a mentőautóba. Ott további beavatkozás révén stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították. „Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentés során bőrig ázott résztvevőknek gratulálunk!” – üzente a mentőszolgálat a bejegyzésben.

Az Országos Katasztórfavédelmi Főigazgatóság összefoglalója szerint csütörtök délután négy óráig több mint kétszáz bejelentést kaptak időjárás okozta károkról. A legtöbb esetben fákat döntött ki, öles ágakat szakított le a szél. Volt, ahol kéményeket döntött le a vihar, máshol csatornafedeleket emelt meg a víz, elakadásokat előidézve az autós forgalomban. A mentőszolgálat által is közzétett baleset a VI. kerületben történt. A viharkárok felszámolásán kilencven tűzoltó huszonegy gépjárművel dolgozott késő estig.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra