Koronavírus: "milliókat ölhet meg"

A világ hadban áll a SARS-CoV-2 koronavírussal - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár, és összehangolt fellépésre sürgette a világ vezetőit.

"Az országos szintű jelenlegi intézkedések nem veszik figyelembe a koronavírus okozta válság globális és összetett mivoltát" - véli az ENSZ főtitkára. Mint mondta, most egy olyan példátlan helyzetbe kerültünk, ahol a rendes szabályok nem érvényesek többé.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus hírek, koronavírus terjedése, koronavírus ENSZ, koronavírus halálesetek
koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus hírek, koronavírus terjedése, koronavírus ENSZ, koronavírus halálesetek

Több millió élet kerülhet veszélybe

Csak annyira vagyunk erősek, mint a leggyengébb egészségügyi rendszer - figyelmeztetett, majd sürgette az országokat, hogy növeljék az egészségügyi kiadásokat és segítsenek a nemzetközi közösség azon tagjain, amelyek kevésbé tudtak felkészülni a koronavírus-járványra. Kiemelte azt is, hogy most kirívóan fontos afertőzésterjedésének feltartóztatása. "Milliókat ölhet meg a vírus, ha futótűzként hagyjuk terjedni különösen a világ legkiszolgáltatottabb régióiban" - hívta fel a figyelmet.

WHO: példátlan fenyegetés a koronavírus - olvassa el a részleteket!

A koronavírus-járvány idején azonban a gazdasági szolidaritás fontossága is felértékelődik. Mivel szinte biztosra vehető a globális recesszió - amely talán rekordot is dönt -, muszáj lenne enyhíteni a kiszolgáltatott országok adósságterhein - emelte ki. Az ENSZ egyébként azt ígérte, támogatni fogja a kormányokat, hogy a társadalmak és a globális gazdaság is megerősödve kerüljenek ki a válságból.

Csaknem 245 ezer fertőzött világszerte

A tavaly év végén kirobban koronavírus-járvány már 160 országot elért. A péntek reggeli összesítés szerint az új kór már 244523 embert fertőzött meg és 10030 áldozatot szedett világszerte. A diagnosztizált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, egyes országokban ugyanis korlátozott a naponta elvégezhető tesztek száma, illetve a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

A firss adatok szerint eddig világszerte valamivel több mint 86 ezer ember gyógyult ki az új típusú koronavírus által okozott betegségből.

Szigorúan kartávolságra egymástól! - olvasson bele társportálunk, az nlc.hu karanténnaplójába!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció