Koronavírus: állítják, hatásos lehet két gyógyszer

Ausztrál orvosok nem új szerekkel kísérleteztek, hanem két, már jó ideje kapható gyógyszer hatását vizsgálták COVID-19 betegeken. Az eredmények pedig minden esetben azt mutatták, hogy képesek elpusztítani az új koronavírust.

Ahogy a Házipatika.com-on is olvashatta, kínai kutatók már január végén rájöttek, hogy egyes HIV-gyógyszerek alkalmasak lehetnek a koronavírus-fertőzés kezelésére is. Ausztrál kutatók az elmúlt hetekben eme elmélet mentén teszteket folytattak, és most úgy tűnik - beszámolójuk alapján legalábbis -, hogy megtalálták a COVID-19 egyik lehetséges gyógymódját.

Így erősítsük az immunrendszerünket Vírusjárványok, így a mostani koronavírus-járvány idején is rendkívül fontos, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön. Mit tehetünk ennek érdekében? A témával kapcsolatos legalapvetőbb információkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága foglalta össze. Részletek itt.

David Paterson, a Queenslandi Egyetem professzora azt nyilatkozta a news.com.au hírportálnak, hogy egy HIV kezelésére használt és egy malária elleni szert vizsgáltak, előbbit pedig már ausztrál pácienseken is tesztelték. Az eredmények mind pozitívak voltak, a HIV-gyógyszer hatására csökkent a betegek szervezetében a koronavírusok száma, majd teljesen el is tűnt, és a páciensek felépültek a fertőzésből.

A kísérleti terápiára végére a betegek szervezetében nem maradt kimutatható koronavírus. Fotó: Getty Images
A kísérleti terápiára végére a betegek szervezetében nem maradt kimutatható koronavírus. Fotó: Getty Images

Ám ez még nem jelenti azt, hogy széles körben alkalmazni lehetne ezt a gyógyszert a koronavírusos betegek kezelésére. A következő lépés egy átfogó, klinikai teszt lesz 50 kórház részvételével, az orvoscsapat ezt szeretné minél előbb megkezdeni. Mint David Paterson elmondta, azt fogják vizsgálni, hogy a két gyógyszer közül melyik hatásosabb, vagy esetleg a kettő kombinációja jelenti az igazi fegyvert a koronavírus-fertőzés ellen.

A szakember kifejtette azt is, tudja, mennyire türelmetlenek az emberek, ha a koronavírusról van szó, de hangsúlyozta, hogy még hetek, hónapok szükségesek ahhoz, hogy elegendő információt gyűjtsenek a kísérletekből.

A világ több országában kezd eldurvulni a koronavírus-járvány miatt kialakult pánikvásárlás. Az nlc.hu cikkében egy igazán megdöbbentő esetről olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső