Kamerázták a férfi haláltusáját a Balaton-parton

Bámészkodók fotózták és kamerázták, amint a lellei mentők a Balaton mellett próbálták megmenteni egy haldokló férfi életét. A mentőszolgálat szerint a katasztrófaturisták teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot.

A bámészkodók tűrhetetlen viselkedése nehezítette meg a a Kaposvári Mentésirányítás munkatársainak dolgát, akik a Balaton partján próbáltak újraéleszteni egy embert - osztotta meg a megrázó hírt az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Tűrhetetlenül viselkedtek a bámészkodók

A hír szerint a mentők egy 50 év körüli férfihez vonultak ki, akit a tóból húztak ki a fürdőzők kedd délután a balatonmáriafürdői strandon. A perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi ellátását, aki már nem lélegzett. A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, miközben a bámészkodók körülállták őket és fotózták, videózták az életmentést.

mentés, mentőszolgálat
A mentőszolgálat munkatársai másfél óráig küzdöttek a beteg életéért. Fotó: Getty Images

A mentőszolgálat munkatársai többször is távozásra kérték fel a körülöttük tartózkodókat, illetve takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást és megvédeni az életéért küzdő férfi méltóságát. Voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet.

A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában. A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: