A nap képe: ijesztően alacsony a Duna vízszintje

A Dunában, a Szabadság-híd közelében lévő Ínség-szikla általában víz alatt van, de a budapesti vízmércén mért 95 centiméter körüli vízállásnál kibukkan a vízből. A Dunán Budapestnél egyébként tegnap este 78 centimétert mértek.

Ijesztően alacsony a Duna vízállása, jól mutatják ezt azok a friss fotók, amelyek a rendszerint víz alatt lévő, a mostani aszályos helyzetben azonban láthatóvá vált Ínség-szikláról készültek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői előrejelzése szerint ráadásul a hőség és az aszály tovább fokozódik a következő napokban. Az aszállyal kapcsolatban a Facebook-oldalukon úgy fogalmaztak: "tragikus a helyzet".

Duna, Ínség-szikla, aszály, hőség
Az Ínség-szikla a Dunában a Szabadság híd közelében 2022. augusztus 15-én. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Honlapján az OMSZ arról írt, hogy csapadék továbbra is csak alig, elszórt záporok formájában várható. Újabb hőhullám érkezik majd, a hőmérséklet csúcsértéke csütörtökig emelkedik, akkor 33-38 Celsius-fokra lehet számítani.

Pénteken jön egy hidegfront, amely mérsékli a forróságot. A jelenlegi előrejelzés szerint viszont a pénteki fronttal is csak kevés eső lesz, országos, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás – ismertette a meteorológiai szolgálat.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2, +6 °C
Minimum: -6, +3 °C

Erősen felhős lesz az ég, párás marad a levegő, elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás, északnyugaton esetleg kevés hó. Élénk lökésekkel kísért délkeleti szél mellett 2, 6 fokos maximumhőmérséketeket mérhetünk. Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is. A nyirkosság miatt alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: