Nevessen 17 percet! Tovább fog élni!

Tudósok kiszámították: ha egy ember naponta legalább 17 percet nevet, akkor ezzel 1 évvel hosszabbítja meg az életét. Ennél kellemesebb módja már tényleg nem lehet az egészség megőrzésének!

A nevetés pozitív hatása abban rejlik, hogy a mosoly, nevetés javítja a közérzetet, megkönnyíti az alvást, normalizálja az étvágyat.

A nevetéstől gyorsabban elmúlik a fejfájás, rendeződik a szívritmus, még a vérnyomás is csökken, mert ilyenkor több adrenalin kerül a véráramba.

Az endorfinok (öröm hormonok) mennyisége is nő a szervezetben nevetésnek köszönthetően.

A kacagás tisztítja a légzőrendszert - jobban, mint bármilyen köhögés. A nevető ember jóval több oxigént juttat a szervezetébe. Azok a betegek, akik gyakrabban mosolyognak és nevetnek, gyorsabban gyógyulnak, és könnyebben átvészelik a betegségüket.

Kacagtató teszt

A nevetés sokat elárul egy emberről. Abból ahogy nevet, kiderülhet néhány fontos jellemvonása. Érdemes tehát tükörben figyelnünk magunkat nevetés közben, még jobb, ha videón látjuk, hogy miként kacagunk.

Ha valaki nevetés közben hüvelykujjal megérinti az ajkát, akkor nagyon szeret a társaság középpontjában lenni, ugyanakkor ismeri a jó modort, és ön próbál megfelelni annak.

Hátraveti a fejét? Akkor az illető hiszékeny és könnyelmű - viszont szertelen lélek. Időnként váratlan cselekedetekre képes az érzelmei által vezérelve.

Rázkódik a nevetéstől? Közben megérinti kezével az arcát vagy a fejét? Akkor a megfigyelt személy álmodozó, ábrándozó lélek.

Amikor nevet, akkor fintorítja az orrát? Ez arra utal, hogy az érzelmei és nézetei gyakran változnak, emocionális, és eléggé szeszélyes ember. Könnyedén cselekszik a jelen pillanat hatására.

Hátraveti a fejét mielőtt csendesen nevetni kezd? Az illető jószívű, lelkiismeretes, jól alkalmazkodik a körülményekhez és az emberekhez. Érzelmei mindig kontroll alatt vannak.

Ha valaki hangosan nevet és közben szélesre nyitja a száját, akkor az arra utal: illetőből hiányzik az önuralom és mértéktartás. Jól tud beszélni, de úgy látszik, hogy nem tud meghallgatni a másokat.

Hunyorít nevetés közben? Nagy az önbizalma, kiegyensúlyozott. Átlagon felüli ésszel rendelkezik, időnként rendkívül tevékeny, és határozott.

Egyik sem illik önre, vagy a megfigyelt személyre? Mindig máshogy nevet? Ez azt mutatja, hogy az illető individualista. Mindenben csak a saját értékítélete fontos, nem ad mások véleményére. Bár... nem kell komolyan venni ezeket a megfigyeléseket. Kacagjanak csak egymás és a maguk egészségére!

Forrás:
www.aif.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció