+16° - +35°
Nincs front

FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Mi kell a jó szexhez?

A pszichológusok már tudják: ha panaszkodni jön valaki, igaza van. Hiányérzettel küzd: van valami, ami hasonlít a szexhez, de nem az igazi. Öt elem nőnek, férfinak a tökéletességhez.

A pszichológusok már tudják

A pszichológusok már tudják: ha panaszkodni jön valaki, igaza van. Hiányérzettel küzd: van valami, ami hasonlít a szexhez, de nem az igazi. Jobb, mintha nem lenne, csak éppen nem jó. Most bárki utánagondolhat, hiányzik-e valami a jó szexuális életéhez? Íme az 5 varázs, ami szükséges az igazán jó szexhez: biztonság, intimitás, vágy, spontaneitás, összhang. Ha valaki igényes szexet akar, 15 pontban érheti el.

Biztonság

Ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat a szexben, kell némi kontroll, kell védelem és kell a bizalom a Másik iránt.
 1. Kontroll - Mit jelent? Kontroll alatt élem az életemet, nem vagyok kiszolgáltatott, jelen vagyok a történésekben, ez kizárja a manipulációt, erőszakot, kábulást, a "megvezetettség" érzését. (Aki például kemény drog hatása alatt van, az kizárja a biztonság feltételét a szexből.) Biztonság és kontroll= felelősség önmagam teste iránt.
 2. Védekezés: ha éppen nem akarok gyereket, 100%-os védettségben tudom csak élvezni a szexet. Élvezem, hogy nem kell félnem a terhességtől, a fertőzésektől, nemi betegségtől. A védekezés biztonsága arra is vonatkozhat, hogy jó dolgot jó időben, jó helyen teszek, nem félek attól, hogy bejöhet a főbérlő, szülő, vagy akár a szeretőm felesége...
 3. Bizalom a Másik iránt. Tudom, kivel készülök lefeküdni, tudom, hogy mit várhatok tőle (lehet, hogy többet-jobbat kaphatok), nem félek tőle az ágyban, sem azon kívül (pl. hogy pletykálni fog rólam vagy zsarolhat, mert megtörtént, amire készülünk.)

Intimitás

 1. Bizalmas kapcsolat. Többet jelent mindennél: lehetőséget, hogy feszültség nélkül add át magad az élvezeteknek. Ha bensőséges kapcsolatban vagytok, a szex már hab a tortán. Alkalmi kapcsolatban is lehet jó a szex (mint testi élmény, de a lelki közelségről, intimitásról, a kicsi kis titkokról lemondtál.)
 2. Egymás testének elfogadása. Többet jelent, mint tetszést. Már nem csak a szemednek jó a másik mint társ a szexben, de jó az illata az orrodnak, jó a tapintása a kezednek, jó a bőre közelsége a bőrödnek. És ha mindez kölcsönös! Közel a csúcs!
 3. Érzelmi biztonság. Tudod, hogy szeret, figyel Rád. Tudod, hogy a szexben csak olyan mozdulata lesz, ami Neked is jó. Ő is tudja, hogy szereted, figyelsz rá és figyelsz arra, hogy ne tegyél olyan lépést, ami nem jó neki (akkor se, ha jó lenne Neked). A magasan kultúrált, igényes párok szexusát jellemzi: belefér, hogy utólag megbeszéljék, ha valamit másképp akarnak.

Vágy

Mit mondhatunk a vágyról? Költők feladata szavakba önteni. Ne ijedj meg, ha néha nincs meg a vágy: evés közben is megjöhet az étVÁGY! Nagyobb szenvedés, amikor van vágy, de nincs kivel, vagy nincs mikor, vagy nincs hol áldozni a vágy oltárán.

Spontaneitás

 1. Ösztönösség (kontroll-vesztés) Amikor beleszédülsz, megőrülsz, átadod magad az állatias Énednek. Amikor nyugodtan elveszítheted a kontrollt, mert a fő dolgokban megvan a biztonság és a kontroll (lásd fent). Belefér az ösztön üvöltése, sikítása, sóhaj, perverzitás, vadság, vad szavak, harapások, ha egymásra figyel a pár.
 2. Lazaság, ellazulás (testi-, lelki). "Nyisd ki, Rózsám, kapudat, kapudat, hadd kerüljem házadat, házadat!" - a népdal szóvirágokkal is a jó szexről beszél: átadás nélkül nem sikerül. Görcsösen nem lehet akarni a jót. Görcsösen nem lehet lazítani. Vagy görcs, fogcsikorgatás, összezártság, izgulás, félelem, vagy ellazult test, ellazult lélek (nem jár a fejében a villanyszámla, nem fél a következményektől) A lazaság azt is jelenti: egyikük sem akar megfelelni!
 3. Saját test elfogadása. Azt feltételezi: ismered a saját testedet, ismered a reakcióit, nincs előítéleted magadról (pl. hogy mi nem tetszik majd a másiknak Benned, Rajtad). Tudod, hogy senki nem tökéletes, te sem, de minél inkább elfogadod a testedet, annál könnyebb szeretni és megszerettetni a Másikkal!

Összhang

 1. "erotikus görbék" összhangja. Előjáték, előjáték, előjáték! A nő lassabban adja át magát a vágynak, lassabban melegszik bele, később jön az orgazmusa, akkor akár többször is. Ne hagyjuk kihűlni: erősítsünk rá az orgazmusra egy újabbal. Utójáték, utójáték!
 2. Szexuális harmónia. Azért a méretek összhangja sem megvetendő. Harmónia kell a vérmérséklet dolgában (milyen gyakran, milyen szenvedélyesen adunk a szexnek), legyen kielégülése mindkét félnek (nem muszáj egyidőben). A nő számára mást jelent az orgazmus (élvezés) és a kielégülés (elégedettség). A férfi számára egy a kettő.
 3. Sikerorientáció. Azt jelenti: hiszel a szexben, mint örömforrásban. Hiszel, hogy ez jó lesz (itt és most és éppen Vele). Nem jelent teljesítményre hajtást, nem jelent bizonyítási kényszert, nem jelenti, hogy mindenáron szerepelni és megfelelni kell. De lehet. A szex a fajfenntartó funkciója mellett az embernél egyet jelent az örömszerző funkcióval. Adni és kapni jó! Merjél adni és merjél elfogadni.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+29, +35 °C
Minimum:
+16, +21 °C

Hazánkban hétfon délelőtt a többórás napsütés mellett elkezdődik a gomolyfelhő-képződés, de ezekből számottevő csapadék még nem lesz.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag