Jaksity Katalin: Az egészség a legnagyobb érték

A Richter Egészségváros örökös háziasszonyaként már hat éve járja az országot, és beszélgetéseket vezet különböző női témákban, emellett ő maga is gyakran részt veszt a szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon.

Már a kezdetek óta elkötelezett háziasszonya a Richter Egészségváros programsorozatnak, miért fontos az Ön számára ez a kezdeményezés, mit tart a program legfőbb erényének a hat év távlatában?

Köztudott, hogy akkor értékeljük igazán egészségünket, amikor betegek vagyunk. Sokszor a veszteség döbbent rá bennünket: az egészség a legnagyobb érték, nincs is értékesebb dolog az életünkben, mint magunk és szeretteink egészsége. Sok hasonló rendezvény van, ahol az egészséges életmódról van szó, de nincs még egy olyan, amelyiket összekapcsoltak volna egy jótékony céllal. Összefogásra serkentésről, közösségépítésről szól, a cél, hogy a résztvevők érezzék, saját egészségükért tesznek, de közben jót tesznek a közösségért is. Mindez nem kerül semmibe, nem fáj, sőt szórakoztató programokon is részt vehetnek. Ez a hangsúlyos és nagyon jól eltalált ötlet ebben a programban, mert nem mindegy, hogy ha az ember esetleg megbetegszik, akkor a kórházban, ahova betér, milyen eszközök vannak. A helyiek már azzal sokat segíthetnek, ha felhívják a barátokat, családot, hogy jöjjenek el a rendezvényre.

Melyik a legkedvesebb program az Ön számára?

A Richter a Nőkért sátor az egyik kedvencem, ahol az Terézanyu díjak kapcsán beszélgetünk vendégekkel, amelyeket nagyon erős és hihetetlenül jó kezdeményezésnek tartok. Mindig más Aranyanyu díjazottal is beszélünk, ami új szárnyakat ad nekem is. Nagyon jó látni, hogy az országban ennyi helyen, csendben, észrevétlenül milyen jó dolgokat tesznek nők.

Miért tartja egyedinek ezt a programsorozatot?

Azt látom, hogy az emberek mindenhol nagyon szeretettel fogadják a programot. Ha itt töltik a napot, annyi féle szűrésen tudnak részt venni, amit a privát életben nem is lehetne összeszervezni egy napra. Ráadásul a vizsgálatokon túl számos színes produkció és érdekesség várja a résztvevőket.

Jaksity Katalin

Ön mit tesz egészségéért a mindennapokban?

Már csak azzal is sokat teszek, hogy kihasználom a szűrések lehetőségét. A rendezvényen vettem részt először szűrővizsgálatokon az Egészségváros során. A hétköznapokban a középút híve vagyok mindenben, nem szeretem a szélsőségeket. Bevallom, nem célom, hogy minden bio legyen, de azzal sem értek egyet, ha az ember nem figyel oda, hogy mi kerül a szervezetbe.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra