Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

Június 14-én Esztergomban járt a Richter Egészségváros országjáró egészségprogram. A Duna parti város lakosságának összefogásának köszönhetően a nap zárásaként dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa 4 746 200 forint összegű adományt vehetett át a hazai gyógyszercég jóvoltából. A támogatást a kórház új lélegeztetőgép beszerzésére fordítja.

Az ingyenes családi program szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és tornabemutatókkal kívánta felhívni a lakosság figyelmét a megelőzés jelentőségére. A rendezvényt Tétényi Éva polgármester, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, valamint dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház igazgatója nyitotta meg.
A Richter Egészségváros fővédnöke Rudolf Péter, színész, rendező hat éve vesz részt rendszeresen a Richter Egészségváros programjain. "Koromnál fogva is fontosnak tartom a vizsgálatok, mérések elvégeztetését, úgyhogy jómagam is lefutom a "kötelező kűröket". Tapasztalataim alapján a magyar lakosság egészségügyi állapota igen lehangoló, ezért igen is ideje törődni önmagunkkal és ez a nap a legjobb alkalom a régen halogatott tesztek, mérések elvégzésére" - erősítette meg a neves színművész az egészségváros céljait, jelentőségét.

A nyárias időben több száz érdeklődő látogatott ki a városháza előtti főtérre, hogy a Vaszary Kolos Kórház szakembereinek segítségével többet tudjanak meg egészségügyi állapotukról, egyben segítve ezzel kórházukat. A szűréseken, előadásokon, tanácsadásokon egész nap igen aktív volt a részvétel, közel háromszáz fő ellenőriztette koleszterinszintjét, a vizsgáltak ötödénél mértek magas, 18 esetben pedig extrém értéket. A csontsűrűségmérésen átesett lakosok esetében a megszűrtek 18 százaléknál mutattak ki csontritkulásra utaló értékeket. A férfiak, felismerve a prosztataszűrés jelentőségét, közel 250-en vettek részt szűrővizsgálaton. Az asztma szűrésen részt vettek közül közel ötven főnek javasoltak további kivizsgálást.

A rendezvényen a betegek azonnali tanácsadás keretében helyi szakemberektől közvetlenül tájékozódhattak a szükséges további lépésekről, teendőkről. A nap folyamán egy kirívó eset történt, a szakemberek egy esetben rendkívül magas, 200/120-as vérnyomásértéket mértek. A beteget az orvosok a helyszínen gyógyszeres kezelésben részesítették.

Esztergomban járt a Richter Egészségváros országjáró egészségprogram

Esztergomban járt a Richter Egészségváros országjáró egészségprogram


A Richter Egészségvárosba látogatók az egészségügyi tanácsadásokon túl előadásokon, érdekes diskurzusokon vehettek részt. Kötetlen, színes beszélgetésekkel várta az érdeklődő nőket, kismamákat és párjaikat a várandóssága végén járó műsorvezető, Jaksity Kata, aki a Richter a Nőkért sátorba a nők testi és lelki egészségével foglalkozó témákban hívott meg beszélgetőpartnereket. Béres Alexandra, a szintén várandós fitnesz világbajnok a kiegyensúlyozott táplálkozásról és a mozgás fontosságáról tartott előadást. Rácz Zsuzsa írónő a nők társadalmi megbecsülését elősegítő Richter Aranyanyu Díj kapcsán beszélgetett Nagy Tímea olimpikonnal, zsűritaggal valamint Tóthné Almássy Monika Aranyanyu díjazottal. A Terézanyu pályázat kapcsán a női lét tabutémáiról, az önszeretet és önelfogadás kérdéseiről folytatódott a beszélgetés, melynek keretében példaértékű női történeteket, megindító sorsokat ismerhetett meg a közönség. Krizsó Szilvia újságíró, műsorvezető moderálásával zajlottak az ismeretterjesztő előadások, a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban tájékoztatták a helyi szakemberek a hallgatóságot.

A táncos színpadi produkciók mellett élőben jelentkezett a Class FM kívánságműsorával Garami Gábor, délután pedig Katus Attila mozgatta meg a közönséget.

A nap zárásaként dr. Zalai Károly, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársa adta át dr. Kanász Gábor főigazgató főorvosnak a Vaszary Kolos Kórházat megillető 4 746 200 forintos adományt, melyet a kórház új lélegeztetőgép beszerzésére fordít.
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-1, +4 °C
Minimum:
-5, +1 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt a Dunántúlon csökken a felhőzet, helyenként a nap is kisüt.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag