Ez a két élelmiszer lett az infláció legnagyobb áldozata

A tavalyi infláció legnagyobb mértékben a kekszet és a kenyeret sújtotta.

A vendéglátóhelyek és a szállás átlagosan közel 24 százalékkal drágult 2023-ban Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak a KSH friss adatai szerint. A magyaroknak tehát továbbra is a megugrott árakkal kell számolniuk, miközben a bérszínvonal a legalacsonyabbak közé tartozik az Unióban a GKI szerint – tudta meg az RTL Híradó.

Az édesipari lisztesáruk, vagyis a kekszek, nápolyik és teasütemények drágultak legnagyobb mértékben tavaly itthon: 37,8 százalékkal a 2022-es évhez képest. Hasonló mértékben emelkedett a kenyér ára, 35,6 százalékkal.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +14 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások fordulhatnak elő a felhőzetben. További kisebb-nagyobb csapadékgócok érkeznek, illetve képződnek, amelyek északkelet felé mozognak, a Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Az északias szél döntően mérsékelt, a Zemplén, Bordrogköz térségében élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra