Humánmeteo: nagyon megszenvedjük a tartós terhelést

Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél.

Csütörtökön nem érkezik időjárási front térségünkbe, a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint viszont tartósan éri terhelés a szervezetet, és még ha ez nem is markáns, sokaknál válthat ki különféle tüneteket.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a több napja tartó változékonyságot, ami most inkább a magasabb légrétegekben zajlik. Ha ön is tapasztal alvásproblémákat, fejfájást vagy ingerlékenységet, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából! (x)

Most is többfelé lesz fülledt a levegő, így amennyiben szívbetegséggel, illetve vérnyomásproblémákkal küzdünk, a kialakuló légköri helyzet kellemetlen perceket okozhat. Nem várható hőség, a magas páratartalom hatására azonban melegebbnek érezhetjük a levegőt, mint amilyen az valójában. A fizikai munka során hamarabb elfáradhatunk, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, keringési panaszokkal élők és szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás
A csütörtök a légszomjról és a fejfájásról szól majd. Fotó: Getty Images

A helyenként élénk szél frissítően hathat, de ha fokozottan érzékenyek vagyunk, akkor enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatunk, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek. Mindez a zivatarok által érintett tájakon is gyakori lehet, főként a vihar érkezése előtt válhatunk feszültté, ingerlékennyé. A zivatarok idején az asztmások állapota is romolhat, ők próbálják zárt térben átvészelni a mozgalmasabb órákat, és erre az időre pihenjenek le.

Az allergiásoknál a parlagfű és a csalánfélék pollenjei idézhetik elő a legtöbb panaszt. Célszerű mérsékelni a hús- és a tejtermék-fogyasztást, autózás közben pedig felhúzva tartani az ablakokat. A zivatar után 1 órával már sokkal tisztább a levegő, az érintetteknek ilyenkor vagy kora reggel és este érdemes inkább sétálniuk.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: