Ezekben az országokban nagyobb a nők mellmérete

A különböző statisztikákat gyakran használják a jövedelmek, az életszínvonal, de még az élelmiszerek árának összehasonlítására is, ám most egy új adatkészletből a női mellek globális méretét mutatták meg.

Egy új kutatás szerint a skandináv örökséggel rendelkező nők átlagosan C-től D-ig terjedő kosárméretű keblekkel élnek, míg a vietnámi nőké csak AA, vagy A.

A lenti listából a kutatók arra következtettek, hogy azokban az országokban, ahol magasabb az egy főre jutó elhízott emberek aránya, ott nagyobb a mellméret is. 

Volt kapcsolat a helyi GDP-vel is. A szegényebb országokból származó nők kisebb valószínűséggel fektetnek be egy megfelelő (és sok esetben drága) melltartóba.

Íme a lista 

 1. Norvégia
 2. Luxemburg
 3. Izland
 4. Egyesült Államok
 5. Egyesült Királyság
 6. Venezuela
 7. Columbia
 8. Hollandia
 9. Kanada
 10. Oroszország
 11. Lengyelország
 12. Bulgária
 13. Finnország
 14. Dánia
 15. Törökország
 16. Új-Zéland
 17. Írország
 18. Horvátország
 19. Ausztrália

————— 

79. Banglades

80. Vietnám 

Az adatkészletet németországi kutatók állították össze, akik több mint 80 ország több tucat felmérését fésülték át. 

Az eredményeket ezután a szabványos amerikai méretezési rendszerbe konvertálták,  hogy lehetővé tegyék a nemzetek közötti összehasonlítást. 

Tudtad például azt, hogy körülbelül hat másik mellméretezési rendszert használnak nemzetközi szinten?

A kutatók emellett adatokat gyűjtöttek a nők átlagos testtömeg-indexéről (BMI), hogy ennek segítségével rangsorolhassák az azonos kosármérettel rendelkező országokat.

Mellméret, melltartó,
A skandináv felmenőkkel rendelkező nők állnak a lista elején (Foto: Gettyimages)

A worlddata.info kutatói megállapították, hogy "Összességében feltűnő, hogy a mellméret nagysága gyakran olyan országokban mutat kiugró értéket, ahol az elhízás is problémát jelent."

A nők mellei körülbelül 50 százalékban zsírt és 50 százalékban mirigyszövetet tartalmaznak – vagy olyan sejteket, amelyek képesek olyan anyagokat előállítani és felszabadítani, mint a tej.

Ennek eredményeként a magasabb BMI-vel rendelkező nők mellei általában nagyobbak, mint az alacsonyabb testtömegű női társaiké.

Az elemzők azt is elmondták, hogy egyes országokban a női kosár méretnek nem sok köze van a mellmérethez.

Ennek leggyakoribb oka az, hogy a nők gyakran túl kicsi melltartót hordanak, és sokszor észre sem veszik, hogy rossz méretet viselnek” - mondták.

A helyes melltartó méret választásnak gyakran pénzügyi okai vannak. 

"A fejlettebb országokban a nők nagyobb valószínűséggel veszik igénybe a szaküzletek szolgáltatásait, ami a ruházati méretek megfelelő méretezését eredményezi."

Magyarország nincs az első húsz, és az utolsó két helyen, így pontos adatokat nem kaptunk arról, hogy a lista melyik pontján helyezkedik el országunk. 

forrás

 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +36 °C
Minimum: +23 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Záporok, zivatarok szórványosan előfordulhatnak: főleg a Dunántúl keleti felén, a középső országrészben, valamint az Északi-középhegység, Észak-Alföld tágabb térségében számíthatunk rájuk. A zivatarokhoz elsősorban viharos széllökés és felhőszakadás társulhat, egy-egy hevesebb cella is lehet. A déli, délkeleti, a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Késő este 21 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Zivatarok, felhőszakadás, fülledt levegő, 42 fok és extrém UV sugárzás várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra