Méregdrágán vesszük a kis kiszerelésű kozmetikumokat

Hasznos lehet utazáskor a kisebb kiszerelésű kozmetikum, belegondolt azonban, hogy mennyivel magasabb egységárat fizet ezekért? A Tudatos Vásárló kiszámolta!

Mérete miatt egy kisebb női táskában is elfér, ráadásul csak néhány napra elég, így nem is kell hazacipelnünk magunkkal – praktikusság szempontjából vitathatatlan érdemekkel bírnak a kiskiszerelésű kozmetikumok.

Ennek azonban ára van, a Tudatos Vásárlók Egyesülete pedig ki is számolta, hogy mennyi.

A hétköznapi élethez elengedhetetlen kozmetikai termékek szinte mindegyike megtalálható kicsinyített változatban fogkrémtől a tusfürdőn át a dezodorokig. A tusfürdők és samponok általában az ötödükre vannak kicsinyítve, tehát a 250 ml helyett csak 50 ml-esek. A kisebb mennyiségből ugyanannyit vásárolva viszont több mint két és félszer többet fizetnénk, ráadásul kétszer annyi hulladékot is termelünk, ha a kicsi mellett döntünk.

Fogkrémből is van kisebb kiszerelés, de megéri ezt választanunk?
Fogkrémből is van kisebb kiszerelés, de megéri ezt választanunk?

Fogkrém esetében másfélszer akkora az egységár, legkevésbé viszont a testápolót éri meg kisebb kiszerelésben megvásárolni, arányaiban ugyanis így háromszor annyit költünk rá, mint a nagyobb változatára. Ökológiai lábnyomunkat természetesen mindegyik esetben növeli, ha ugyanazt a mennyiséget ötször becsomagolva vásároljuk meg. Forrás: Tudatos Vásárló

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció